Slatina: Poliţiştii olteni o caută pe mama criminală în spitale şi la medicii de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii o caută în continuare pe mama nou-născutului care a fost găsit, marţi, aruncat la o ghenă de gunoi din cartierul Progresul al municipiului Slatina.

Aceştia strâng declaraţii de la locatarii care stau în cartierul respectiv, dar fac verificări şi la medicii de familie, precum şi la spitalele din judeţ, pentru a o găsi pe mama criminală. „Dosarul în care se fac cercetări în acest caz se află încă la poliţie care, sub coordonarea unui procuror, continuă investigaţiile. Poliţiştii vor face verificări la toţi medicii de familie şi vor ţine legătura cu reprezentanţii spitalelor din judeţ întrucât este posibil ca mama nou-născutului să se prezinte la medic. Facem un apel la cetăţenii care au cunoştinţă despre acest caz să sune la 112 şi să ia legătura cu poliţia”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Medicii legişti au stabilit, ieri, în urma necropsiei cadavrului, că bebeluşul, o fetiţă de un kilogram, s-a născut viu şi înainte de termen. Copilul a murit la scurt timp pentru că a fost lăsat în frig. Pe corpul acestuia au fost găsite însă leziuni traumatice, motiv pentru care s-a dispus efectuarea unui examen histopatologic pentru a se stabili dacă acestea au vreo legătură de cauzalitate cu decesul.
“În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pruncucidere. Dacă va fi găsită vinovată, mama nou-născutului riscă până la şapte ani de închisoare”, a mai spus comisarul Claudia Radu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite