Slatina: Poliţiştii au declarat război şoferilor care nu acordă prioritate la trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce trei persoane au fost rănite pe „zebră“ într-o singură zi, în Slatina, poliţiştii rutieri au început o campanie împotriva şoferilor care ignoră trecerile de pietoni.

Poliţiştii stau de astăzi la pândă la trecerile de pietoni din oraş, după e numărul oamenilor accidentaţi pe „zebră“ a crescut alarmant în ultimele zile. Numai joi, două fete şi o femeie au ajuns la spital rănite de şoferi care nu le-au acordat prioritate. „Vom face tot timpul controale la trecerile de pietoni şi vom da amenzi până când şoferii se vor obişnui să le acorde prioritate oamenilor. Nu vom ierta pe nimeni. Nu este posibil să avem trei persoane rănite într-o zi pe trecerea de pietoni. Una dintre ele a fost aruncată la zece metri. Oamenii trebuie să se simtă în siguranţă când traversează strada prin locuri amenajate“, a spus Nicolae Cărămizaru, reprezentant al Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.
Prima acţiune a avut loc zilele trecute, când nouă şoferi au rămas fără permise. „În cadrul acestei acţiuni au fost controlate 146 autovehicule şi au fost aplicate 69 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere, toate pentru neacordarea de prioritate pietonilor şi 2 certificate de înmatriculare“, a spus Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

4 pietoni omorâţi anul acesta

În perioada 01 ianuarie – 15 aprilie 2010, pe raza judeţului Olt s-au produs 27 accidente rutiere în care au fost implicaţi 34 de pietoni, 4 dintre aceştia fiind accidentaţi mortal. Dintre cei 34 de pietoni implicaţi în accidente, 19  au fost răniţi deşi au traversat strada regulamentar, pe tercerea de pietoni.
Poliţiştii îi sfătuiesc pe pietoni să fie precauţi chiar şi atunci când traversează pe „zebră“ sau la culoarea verde a semaforului şi să se angajeze în traversare numai dacă toţi şoferii au oprit pentru a acorda prioritate. Atunci când coboară din mijloacele de transport în comun, să nu traverseze decât după ce autobuzul a plecat din staţie, prin locurile special amenajate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite