Slatina: Procurorii DIICOT au reţinut alţi cămătari din grupul lui Mafiotu'

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi mascaţii au percheziţionat locuinţa lui Mafiotu'
Poliţiştii şi mascaţii au percheziţionat locuinţa lui Mafiotu'

Magistraţii doljeni au emis pe numele a patru dintre ei mandate de arestare preventivă pentru 25 de zile. De asemenea, au fost făcute propuneri de arestare preventivă, în lipsă, faţă de ceilalţi doi membri ai grupului infracţional organizat.

Procurorii DIICOT Craiova împreună cu poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au identificat vineri alţi membri ai grupului infracţional organizat, condus de Constantin Enache, zis Mafiotu', din comuna olteană Brebeni. Oamenii legii i-au identificat şi reţinut pe Marin Mihai, 35 de ani şi pe Ene Mozoc, 44 de ani, ambii din municipiul Slatina. „Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că cele două persoane identificate şi reţinute vineri împreună cu celelalte 10 persoane arestate preventiv la data de 17 septembrie 2010 au desfăşurat activităţi infracţionale de cămătărie şi şantaj prin utilizarea de ameninţări şi violenţe. Membrii grupării, ca urmare a dobânzilor foarte mari percepute de la debitori, i-au deposedat de pe aceştia de bunurile mobile şi imobile pe care le deţineau, obţinând în acest mod venituri ilicite de peste 1 milion de euro”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

Alţi doi membrii ai grupului au primit mandate în lipsă

Cei doi cămătari au fost prezentaţi procurorilor din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova care au dispus reţinerea lor pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, dar şi a lui Alexandru Rotariu, 29 de ani, din Slatina, în prezent aflat în penitenciar, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi a lui Nicu Stoiculescu, 25 de ani, din oraşul Drăgăneşti – Olt, în prezent aflat tot în penitenciar, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat.
De asemenea au fost făcute propuneri de arestare preventivă, în lipsă, faţă de alţi doi membri ai grupului infracţional organizat, A. A., 35 de ani şi S. M., 37 de ani, ambii din municipiul Slatina, despre care există date că se sustrag urmăririi penale.

Arestaţi preventiv

Ulterior, cei în cauză au fost prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă care în baza probatorului administrat au emis mandate de arestare preventivă pentru 25 de zile pentru Marin Mihai, Ene Mozoc, Alexandru Rotariu şi Nicu Stoiculescu. „Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, ameninţare şi tâlhărie, privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate”, se mai arată în comunicatul IPJ Dolj.
În luna septembrie, 14 persoane printre care poliţiştii Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa, dar şi jandarmul Nelu Cosma, toţi din Slatina, au fost reţinute de poliţişti pentru şantaj şi cămătărie. Oamenii legii su stabilit că Mafiotu' şi oamenii săi împrumutau bani la oameni şi cereau dobânzi de până la 300%. O parte dintre membrii grupării se află în arest, iar restul sunt cercetaţi în libertate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite