Slatina: Poliţia din Balş are curent electric cu porţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Balş este singura din judeţ care nu are un sediu propriu
Poliţia Balş este singura din judeţ care nu are un sediu propriu

După ce că întreţin din fonduri proprii sediul poliţiei, şi aduc mobilier de acasă pentru birouri, poliţiştii din Balş sunt nevoiţi să facă economie şi la electricitate.Oamenii legii au voie să aprindă becurile şi calculatoarele doar dimineaţa şi seara.

O clădire veche gata să cadă, parcări insuficiente şi câte cinci sau şase poliţişti înghesuiţi într-un birou. Aşa arată sediul Poliţiei Balş, care se află la doar câţiva metri de Drumul E 576. Oamenii legii aduc de acasă tot ce trebuie pentru a îşi putea desfăşura activitatea în condiţii cât de cât bune. “Ne-am obişnuit cu situaţa asta, ce să facem? E mai greu atunci când efectuăm o anchetă pentru că suntem cinci poliţişti într-un birou, iar dacă ne nimerim să audiem doi sau trei dintre noi, atât îi e unui infractor să afle cum a procedat celălalt, că face şi el la fel”, a spus unul dintre poliţiştii de la Cercetări Penale, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Nici şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, nu are un birou mai dotat. Comandantul şi-a adus de acasă mobilier, televizor frigider şi calculator pentru a îşi dota spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea zi de zi.

Deşi ar trebui să stea un singur poliţist într-un birou, la Balş satu şi câte cinci

Deşi ar trebui să stea un singur poliţist într-un birou, la Balş stau şi câte cinci

Au renovat toaleta

De curând, oamenii legii au pus bani mână, mână de la mână, pentru a renova toaleta clădirii, care arăta jalnic, spun ei. Acum, poliţiştii trebuie să facă economie şi la curentul electric, de care beneficiază doar dimineaţa, timp de două ore, şi seara, cinci ore. Comandantul Poliţiei Balş spune că el a decis lucrul acesta şi că se face economie doar în anumite birouri, nu în toată clădirea. “S-a luat o astfel de măsură pentru a se reduce cheltuielile Inspectoratului. Toate posturile de poliţie din judeţ fac astfel de economii”, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

INFOBOX


Clădirea este închiriată

Clădirea Poliţiei din Balş este veche de peste 60 de ani şi este închiriată. Proprietarul imobilului este un cetăţean din municipiul Craiova. Acesta a revendicat clădirea în urmă cu mai mulţi ani şi recâştigat-o. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt plăteşte chirie aproximativ 1000 de euro pe lună.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite