Slatina: Poliţia concediilor medicale a scăzut numărul bolnavilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CAS Olt va efectua controale şi în perioada următoare
CAS Olt va efectua controale şi în perioada următoare

În lunile iulie, august şi septembrie, perioadă în care CAS Olt a verificat bolnavii la domiciliu dar şi medicii, a scăzut numărul concediilor medicale.

În timp ce în anul 2009 oltenii şi-au luat peste 40.000 de concedii medicale, Oltul fiind fruntaş în topul judeţelor cu cele mai multe concedii, în 2010, până la această dată, s-au raportat numai 18.122. „În anul 2009 s-au raportat 41.888 de concedii, iar în 2010, 18.122. În lunile iulie, august şi septembrie, în care reprezentanţii CAS Olt au efectuat controale s-au raportat 3800 de concedii, mai puţine decât într-o perioadă normală“, a spus Constanţa Coteneanu, purtătoarea de cuvânt a CAS Olt. În urma controalelor efectuate de reprezentanţii instituţiei s-au constatat mai multe nereguli. „Au fost acordate concedii medicale fără prezentarea de adeverinţe de la plătitori sau adeverinţele de la plătitori nu aveau specificat numărul de zile de concediu medical în ultimele 12 luni. Au fost eliberate concedii medicale „în continuare” în condiţiile în care aveau întrerupere între ele şi codul de boală diferit“, a precizat Constanţa Coteaneanu.

Medici sancţionaţi

Pentru eliberarea certificatelor de concediu medical cu nerespectarea prevederilor legale, CAS Olt a sancţionat contravenţional medicii cu amendă în valoare de 4.000 lei.
În ceea ce-i priveşte pe beneficiarii de concedii nu s-au raportat probleme mari. Reprezentanţii CAS Olt care au mers în control şi au constatat prezenţa bolnavilor la domiciliu. Au fost însă patru cazuri în care pacienţii nu au fost găsiţi acasă, dar lipsa acestora era justificată fiindcă se aflau la spital pentru tratament. Controalele CAS Olt continuă şi în perioada următoare.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite