Slatina: Poliţia Comunitară devine Poliţie Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii comunitari vor ava altă denumire, altă uniformă şi alte atribuţii (foto arhivă)
Poliţiştii comunitari vor ava altă denumire, altă uniformă şi alte atribuţii (foto arhivă)

Consilierii locali au aprobat ieri înfiinţarea Poliţiei Locale Slatina, compartiment în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Noua structură va funcţiona de la 1 ianuarie 2011 şi va prelua actuala poliţie comunitară, dar cu mai multe atribuţii.

Poliţiştii locali vor menţine ordinea şi liniştea publică, vor avea atribuţii legate de circulaţia rutieră,  având dreptul să oprească în trafic conducătorii auto, vor controla lucrările de construcţii şi vor verifica pieţele agroalimentare. De asemenea, vor avea atribuţii şi în ceea ce priveşte protecţia mediului şi evidenţa persoanelor.
Potrivit regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare, publicat săptămâna aceasta în Monitorul Oficial, poliţiştii locali vor fi înarmaţi cu pistoale cu glonţ, pistoale cu muniţie neletală şi cu bastoane cu şocuri electrice. Fiecare poliţist local cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice şi fiecare personal contractual care desfăşoară activităţi de pază va fi dotat cu câte un pistol şi câte 24 de cartuşe. Pistoalele cu muniţie neletală şi 30 de cartuşe aferente se alocă pentru 40% - 60% din poliţiştii locali. Actul normativ prevede câte un baston de cauciuc pentru fiecare poliţist local şi personalul contractual de ordine publică, precum şi câte un baston cu electroşocuri în cazul a 40% - 60% dintre aceşti angajaţi. Din dotarea poliţiştilor locali nu va lipsi pulverizatorul de mână cu substanţe iritant-lacrimogene.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite