Slatina: Podul peste Olt, ciuruit! Circulaţia va fi oprită în această noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul Olt va fi închis în această noapte între orele 0.00-5.00 pentru că anagajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Olt vor încerca să repare o găură de aproximativ un metru care a apărut în asfalt. Şoferii sunt obligaţi să ocolească intrarea în oraş prin Slătioara şi să traverseze barajul.

Şoferii care vor să intre în Slatina sunt obligaţi să aleagă rute ocolitoare în această noapte . «Pentru remedierea defecţiunilor apărute pe Podul Olt, circulaţia va fi restricţionată total pe DN 65, la intrarea în Slatina , de la intersecţia cu DJ 67, şi strada Piteşti. Conducătorii auto vor fi derijaţi pe o rută ocolitoare, DJ 677, intersecţia de la Slătioara- drumul comunal A Slătioara Slatina, centura Basarabilor, Bulervardul AI Cuza, strada Cireaşov, intersecţia cu DN 65 », a explicat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt

„Nici nu mai ştiu când i-am aplicat ultima oară un strat de vopsea”

Repararea podului va costa aproximativ 50 000 de lei, reprezentanţii Secţiei de Dumuri Naţionale Olt explicând că această gaură a apărut din cauza traficului intens. « Podul este tranzitat zilnic de mii de maşini, iar la un trafic atât de intens, este normal să apară şi problemele. Ultima gaură a fost acum 5 ani, când se vedea Oltul prin ea. Nu a mai fost reabilitat din 1986, deşi noi am solicitat fonduri la minister pentru el », a explicat Vali Gorunescu, din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Olt. Singurule lucrări care se fac anual pe pod sunt cele de asfaltare. « Din când din când ar trebui vopsit şi refăcut, dar ni se spune că nu sunt fonduri. Nici nu mai ştiu când i-am aplicat ultima oară un strat de vopsea », a spus Vali Gorunescu. Primul pod peste Olt a fost construit din lemn între anii 1845-1847, în timpul domnitorului Gheorghe Bibescu, iar actualul pod a fost ridicat în 1891, fiind considerat atunci al doilea după cel de la Cernavodă. În timpul  războiul de independenţă a fost bombardat şi nu au mai rămas din el decât picioarele. Podul a fost refăcut de nemţi, care au recuperat grinzile originale din Olt şi le-au transportat în Germania.















 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite