Slatina: Plouă în Casa Căsătoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clădire frumoasă de unde poţi să vezi panorama oraşului şi unde sute de cupluri spun în fiecare an „Da”, Casa Căsătoriilor se inundă la fiecare ploaie.

Cea mai nouă clădire din oraş şi o mare mândrie a municipalităţii, Casa Căsătoriilor se inundă. Şi nu de la vreo ţeavă spartă, ci din cauza acoperişului cu geamuri colorate pe unde picură la fiecare ploaie.
Inaugurată cu mare fast în 2006, clădirea a fost construită de firma Delta Star care aparţine actualului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea. Proaspăta construcţie a ieşit din garanţie la sfârşitul anului trecut, aşa că Primăria Slatina va trebui să aloce bani pentru repararea acperişului. „Nu mai este în garanţie şi după această iarnă grea şi o primăvară cu precipitaţii, a început să pice apă de sus de la acoperiş. Trebuie să alocăm bani şi să facem reparaţiile necesare”, a spus Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.
Până atunci, când este ploaie, şedinţele de consiliu local se desfăşoară cu o găleată de paltic aşezată în mijlocul consilierilor în care picură apă la câteva minute distanţă.
În zilele de weekend, atunci când în clădire se oficiază căsătorii, mirii sunt aşezaţi în aşa fel încât să nu stea deasupra cupolei cu geamuri şi nu le pice apă în cap.


„Este o problemă minoră la sistemul de garnituri de la geamuri”

Reprezentanţii firmei Delta Star se scuză şi spun că problema nu este aşa gravă. „Este o problemă minoră la sistemul de garnituri de la geamurile de sus. Nu este grav şi se poate repara imediat. Nici nu costă foarte mult că nu trebuie să schimbe decât garnitura. Nu se pune problema că nu ar fi fost acoperişul bine construit. Când plouă foarte mult, clădirea are prevăzut un sistem de preluare a apelor, dar din cauza unei garnituri care a cedat, apa se inflitrează pe la geamuri”, a explicat Ioan Ciugulea. Patronul firmei nici nu vrea să audă de reparaţii pe bani proprii mai ales că primăria mai are să îi dea nişte bani. „ Eu nu am de ce să o mai repar. A trecut garanţia. Şi aşa mai am de luat de la ei 8 000 de lei, plata pentru centralele termice”, a spus Ciugulea.
Firma a încasat 3,4 miliarde de lei vechi pentru construirea imobilului, valoarea totală a investiţiei fiind de 6 miliarde de lei.
„Este o clădire frumoasă, dar ca orice lucru românesc construit începe să scârţâie. Eu am făcut căsătoria acolo şi este foarte frumos. Ar fi bine ca firma care a făcut construcţia să plătească reparaţiile, nu tot noi, cetăţenii”, a spus Mihai Lungoci, de 31 de ani, cadru militar.


INFOBOX
Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte


Casa Căsătoriilor este o construcţie cu arhitectură clasică, cu deschideri ample şi cu suprafeţe vitrate pe toate laturile. Holul principal de acces în cele două săli de oficiere este încadrat de patru coloane masive, ce susţin frontonul principal al construcţiei. La partea superioară a construcţiei a fost montat un luminator, pentru a asigura distribuţia uniformă a luminii, de asemenea, cele două săli de oficiere fiind despărţite de un perete-cortină
.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite