Slatina: Plata ajutoarelor sociale a trecut de la primării la Agenţia pentru Prestaţii Sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de la 1 ianuarie, plata ajutoarelor sociale pentru cei 7.800 de beneficiari olteni ai venitului minim garantat a fost preluată de la nivelul primăriile de către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Olt.

Primăriile vor stabili în continuare prin dispoziţie dreptul la ajutor social şi vor efectua anchetele sociale, însă nu se vor mai ocupa de plăţi. „Am preluat această atribuţie, dar aşteptăm normele de aplicare, ce vor suferi modificări. Deocamdată acestea se află în stadiul de proiect”, declară Maria Bănică, director AJPS Olt.
Proiectul elaborat de Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale stipulează clar care sunt bunurile mobile, imobile, suprafaţa de teren şi animalele necesare într-o gospodărie şi limitele de la a căror deţinere posesorii pot fi consideraţi prea bogaţi să se mai încadreze pentru primirea ajutorului. Spre exemplu, sunt considerate necesare într-o gospodărie: aragazul, frigiderul, televizorul, aspiratorul, calculatorul, maşina de cusut sau barca fără motor, o bovină, 2 porci, 4 ovine, o cabalină, 10 iepuri, 15 păsări, etc. Din categoria bunurilor care nu sunt considerate de strictă necesitate fac parte, printre altele: aparat de filmat, cameră video, video interfon, combină audio, laptop, tablouri şi obiecte de artă, atutoturisme, utilaje agrocile, gater sau depozit bancar. De asemenea, nu pot beneficia de ajutor crescătorii de păsări pentru comercializare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite