Slatina: Piaţa Progresul se reabilitează, iar comercianţii îşi vând marfa pe trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Progresul a intrat de curând în reabilitare. Cei mai afectaţi sunt comercianţii, care timp de o lună de zile, sunt nevoiţi să-şi vândă produsele pe trotuar sau în alte pieţe.

Agitaţia de altădată din Piaţa Progresul din Slatina, a fost înlocuită cu amorţeala din micile magazine. Dacă până acum slătinenii veneau în număr mare duminica să-şi facă cumpărăturile de aici, acum puţini sunt cei care mai trec pe la tarabele comercianţilor care şi-au aşezat marfa pe trotuar. „Am venit aici pentru că aveam nevoie de nişte verdeţuri, dar prefer să merg la Zahana. Înainte veneam numai aici să-mi fac cumpărăturile pentru că era aproape de casă“, a spus Emilia Chitea, de 46 ani.
Vestea reabilitării Pieţei Progresul a venit ca un trăznet pentru comercianţi. Marian Dumitru vine de 10 ani cu legume şi fructe la piaţă. Pentru că din vânzarea produselor trăieşte a găsit repede o soluţie şi şi-a mutat taraba pe trotuar. „Ne bucurăm că o să avem o piaţă frumoasă, dar pentru moment e cam greu, ne afectează mutarea asta. Ne vindem marfa, aici pe trotuar. Sperăm să se reabiliteze repede. E bine totuşi că ne-au lăsat să stăm aici, pentru că alţi colegi de-ai noştri s-au mutat pe la Steaua sau în alte pieţe. Noi avem clienţii noştri aici“, spune comerciantul.



„Sperăm să se reabiliteze repede“

Nu e singurul care a făcut această alegere. Alţi 5 comercianţi şi-au improvizat tarabele pe lângă piaţa înconjurată acum de o plasă, semn că a intrat în reabilitare. „O lună de zile nu murim. E greu că a şi plouat zilele astea şi măcar acolo aveam un acoperiş, dar sperăm să se reabiliteze repede. Până atunci ne chinuim“, spune o altă comerciantă în timp ce îşi serveşte o clientă. Cele 4 pieţe din Slatina şi bazarul au fost concesionate în urmă cu jumătate de an. Potrivit contractului, acestea trebuie să fie reabilitate în termen de 2 ani de la concesionare. „Toate pieţele vor fi reabilitate, dar s-a început cu Piaţa Progresul pentru că acolo nu se mai făcuseră modernizări de mulţi ani. 350.000 de euro este costul investiţiilor în pieţele slătinene“, a spus Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina. Comercianţii ruşi din Piaţa Progresul, căutaţi de toţi slătinenii pentru produsele lor şi-au păstrat locurile de lângă piaţă.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite