Slatina: Petre Arnăutu antrenează campionii la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii pe care i-a pregătit au obţinut peste 300 de medalii şi zeci de titluri de campioni balcanici şi europeni. Antrenează cei mai buni jucători de tenis de masă din ţară, iar din echipa sa fac parte şi slătineni.

Şi-a dedicat viaţa tenisului de masă, sport pe care l-a descoperit în anii adolescenţei. Pentru că nu a putut să facă el performanţă, îi ajută acum pe copiii şi tineri să devină campioni. „Am început să joc de tenis de masă la mine în comună. Era o zonă săracă unde nu prea puteai să faci foarte multe lucruri. Avem palete de calitate slabă, unele dintre ele confecţionate de noi. La 15 când am plecat la oraş, am avut şi prima paletă bună”, a spus antrenorul.

Primul cetăţean de onoare al Slatinei

Regretă că nu a ajuns pe podium ca jucător, dar se mândreşte cu rezultatele obţinute de zecile de sportivi pe care i-a antrenat. „Eu nu am făcut parte din lotul naţional, ca jucător, pentru că eu m-am apucat de tenis târziu şi era o diferenţă mare între mine şi ceilalţi”, a povestit Petre Arnăutu. Acum este antrenor emerit la lotul naţional de tenis de masă,0 profesor la Liceul cu Program Sportiv şi a fost primul cetăţean de onoare al Slatinei. „În acest oraş m-am format ca antrenor şi mulţi dintre tinerii pe care i-am avut la sală au devenit campioni. Aici avem foarte mulţi sportivi, dar din păcate nu avem grijă de ei, nu ştim să îi apreciem. Mă doare să văd că, după ce un sportiv a urcat pe podium şi a obţinut medalii multe, că pentru el a răsunat imnul României în nu ştiu ce colţ de lume, este nevoit să se ducă în străinătate şi să joace pe bani la cluburile de acolo”, a explicat antrenorul.

„Am devenit cunoscuţi în toată Europa”

În cei 30 de ani în care a antrenat sute de copiii, Petre Arnăutu a învăţăat să îi recunoască pe viitorii campioni. El a crescut generaţii de sportivi şi a văzut cum sub ochii lui puştii se transformă, iar fetele devin adevărate domnişoare. „ Pe toţi îi văd ca pe copiii mei. Îi luăm de mici, plecăm cu ei în cantonamente, la campionate şi trebuie să le fim de multe ori părinţi. Sunt mici, fragili, sensibli, dar sunt adevăraţi lupătători. Trebuie să îi îmbărbătăm atunci când pierd şi să sărbătorim cu ei atunci când câştigă. Cresc sub ochii noştri şi sunt mândru când îi văd pe stradă peste ani”, a spus Arnăutu.
Una dintre cele mai mari realizări ale sale este şi organizarea Campionatului Balcanic de Tenis de Masă la Slatina şi se bucură pentru cele 24 de medalii, dintre care 9 de aur obţinute de sportivii români. „Slatina a intrat în circuitul sportiv, iar sportivii noştri au şi-au arătat încă odată valoarea. Am devenit cunoscuţi în toată Europa, iar eu mă bucur că am reuşit să organizăm bine totul. Un om care face performanţă în sport, poate să facă orice, chiar şi să organizeze evenimente”, a glumit antrenorul.




NĂSCUT
2 august, 1956, comuna Seaca de Câmp, judeţul Dolj
STUDII
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova
IDEALURI
Să obţină 3 medalii de aur la Campionatele Europene de Tenis de Masă

CE-I PLACE
Nu pot trăi fără sport. Mi-am dedicat viaţa tenisului de masă. Mă relaxez ascultând muzică şi îmi place să înot. Când am timp liber mă plimb şi mă uit la emisiuni sportive.

CE NU-I PLACE
Nu suport incorectitudinea, lupta pentru putere, lipsa de interes a unora faţă de anumite domenii unde se face performanţă. Nu mai punem preţ pe calitate, pe valoare.


Care este sportivul care v-a impresionat cel mai mult?
Este o sportivă tânără, care face parte acum din lotul naţional. Este vorba de o slătineancă, Irina Ciobanu. Are calităţi deosebite, o minte ageră şi a avut o ascensiune rapidă.

Ce veţi face după ce vă veţi retrage din viaţa sportivă?
Vreau să mă blimb, să am timp să văd lumea. Am fost în foarte multe oraşe, locuri fascinante, dar nu am avut timp să văd nimic. Un tur rapid şi atât. De exemplu, vreau să am timp să stau în Paris o săptămână.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite