Slatina: Peste 25.000 de doze de vaccin au fost epuizate în Olt. Cei care vor să fie imunizaţi trebuie să se grăbească!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mie de olteni au ajuns în săptămâna precentă la medic cu infecţii acute respiratorii sau pneumonii, dintre care aproape 200 au fost internaţi în spital.

Campania de vaccinare antigripală s-a dovedit a fi un real succes în judeţul Olt. Dacă la începutul lunii noiembrie vaccinul abia ajungea în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, în mai puţin de o lună dozele sunt aproape de epuizare. „De la începutul campaniei de vaccinare împotriva virusului gripal s-au realizat 25.120 de imunizări“, a precizat Gabriela Gogiu din cadrul DSP Olt. Persoanele din grupa I de risc, respectiv cele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 ani aflate în evidenţă cu afecţiuni cornice, au manifestat un interes deosebit faţă de vaccinare, astfel că 6.682 dintre acestea au fost imunizate. Şi personalul medico-sanitar, aflat în a treia grupă de risc s-a grăbit să se vaccineze de frica gripei. Peste 1.700 de medici şi asistente au fost vaccinaţi. Alte 1.259 de persoane din instituţiile de ocrotire socială şi 72 de gravide au mers la medicul de familie au la spital pentru a fi imunizate. Cele mai multe doze de vaccin au mers către grupa a V-a de risc. Peste 15.000 de vârstnici cu vârsta de peste 65 ani sunt imune la gripă după ce au fost vaccinate.

Campanie de vaccinare până în februarie

Aproximativ 10.000 de doze de vaccin gripal se mai află în depozitele medicilor de familie sau ale spitalelor din judeţ. „Vaccinarea se va efectua prin cabinetele medicilor de familie cât şi prin unităţile sanitare şi unităţile de ocrotire socială. Campania de vaccinare va dura până la sfârşitul lunii februarie 2011 dar recomandăm populaţiei să se prezinte în intervalul cel mai scurt la cabinetele medicilor de familie pentru vaccinare, până la instalarea definitivă a temperaturilor scăzute“, a spus Gabriela Gogiu.

Îmbolnăviri în rândul copiilor

DSP Olt a centralizat în săptămâna precedentă 708 de infecţii acute respiratorii, dintre care 56 de bolnavi au rămas sub supraveghere medicală. Alţi 330 de olteni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, iar 126 dintre ei au fost internaţi în spital. Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani, respectiv 234 de infecţii acute respiratorii şi 101 pneumonii.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite