Slatina: Performanţa şcolară, răsplătită prin burse. Află aici ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a primi bursă de studiu sau de merit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Rîpeanu este elevă în clasa a X-a
Emilia Rîpeanu este elevă în clasa a X-a

Numai elevii care au media generală mai mare de 9,75 şi nota 10 la purtare vor primi burse de studiu şi de merit în anul şcolar viitor.

Condiţiile pentru acordarea burselor de merit şi de studiu sunt ca beneficiarii să aibă rezultate bune la învăţătură şi media 10 la purtare. Potrivit Regulamentului de acordare a burselor şcolare elevilor din Slatina, aprobat în ultima şedinţă de consiliu local, bursa de merit se acordă numai elevilor din clasele IX-XII care au media cuprinsă între 9,90 şi 10. Valoarea ei este 80 lei. Pentru a beneficia de bursă de studiu, în valoare de 70 lei, media trebuie să fie între 9,75 şi 9,89. Aproape 80 de elevi merituoşi ai Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina  primesc burse de studiu şi de merit. „Avem foarte mulţi elevi cu rezultate foarte bune la învăţătură care primesc burse. 66 de elevi cu medii cuprinse între 9,50-9,90 primesc burse de studiu şi 10 elevi cu medii cuprinse între 9,90-10 primesc burse de merit“, a spus Violeta Busuioceanu, directoarea colegiului slătinean.

„Investesc banii în culegeri“

Emilia Rîpeanu este elevă în clasa a X-a la această şcoală şi este unul dintre cei 10 liceeni care primesc burse de merit. „În clasa a IX-a am avut media 9,97 şi atunci am primit prima oară bursa, iar în primul semestru din acest an şcolar am avut 10. Am primit aproximativ 190 lei la sfârşitul semestrului. Mă bucur că primesc aceşti bani şi pentru că îmi place să lucrez la matematică şi fizică, acestea fiiind materiile mele preferate, banii îi investesc în culegeri. Eu învăţ şi iau note bune nu pentru că mi-am dorit neapărat să obţin această bursă ci o fac pentru mine şi pentru că nu vreau să-mi dezamăgesc părinţii şi profesorii“, spune eleva.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite