Slatina: Percheziţii în Olt. Procurorii DIICOT au ridicat 25 de persoane pentru fraudă informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au efectuat ieri 42 de percheziţii în judeţele Olt, Dolj, Vâlcea şi Sibiu pentru prinderea a două grupări, specializate în criminalitate informatică.

25 de persoane au fost duse la audieri, fiind acuzate de săvârşirea infracţiunilor de  acces fără drept la sisteme informatice, deţinere fără drept a unei parole, fraudă informatică, precum şi spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional.


“În perioada 2008 – 2009, împreună cu alte persoane, învinuiţii s-au constituit în două grupuri infracţionale organizate care au elaborat şi au pus în practică un plan de înşelare a cetăţenilor străini ce apelau la site-urile electronice pentru achiziţionarea unor produse. Planul consta în efectuarea de operaţiuni tip phishing, acces fără drept la sisteme informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, demararea procedurilor de licitaţie în numele utilizatorului legitim al contului sustras care avea o activitate pozitivă pe cont”, se arată într-un comunicat al DIICOT Vâlcea. Victimele erau apoi determinate să transfere banii în conturi bancare controlate de ei sau prin mandate poştale în Italia. În final operaţiuni de repatriere a banilor şi de împărţire a lor în funcţie de înţelegerea iniţială şi de rolul deţinut de fiecare dintre învinuiţi în structura grupării.

Prejudiciul cauzat de membrii celor două grupuri infracţionale organizate prin săvârşirea faptelor reţinute în sarcina lor este de peste 300.000 de euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite