Slatina: Pensionarii olteni, buluc la biletele pentru tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Cei mai mulţi pensionari din judeţ aleg lunile iulie-august pentru a merge în staţiunile balneoclimaterice

Pensionarii din judeţul Olt se înghesuie să obţină un bilet într-una din staţiunile balneo-climaterice din ţară. Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a pleca la tratament aproximativ 1.500 de pensionari, deşi numărul de bilete alocat Oltului de Casa Naţională de Pensii este de numai 241.
„Iniţial am avut 217 bilete, dar numărul ne-a fost suplimentat cu câteva zeci pentru a veni în întâmpinarea celor care au venit să ne solicite bilete la staţiune. Acum este mai greu pentru toată lumea pentru că aceasta este perioada cea mai încărcată din punct de vedere al solicitărilor. Cele mai multe cereri acum vin, în această lună, solicitările fiind entru lunile iulie-august. Dar oamenii ar trebui să înţeleagă că noi avem bilete pe tot parcursul anului, nu le putem da tuturor bilete unde şi când vor”, a declarat Silvia Drăghici, director geenral Casa de Pensii Olt.
Ultima zi de primire a cererilor din partea pensionarilor este marţi 28 iunie, urmând ca miercuri - 29 iunie, să fie afişate biletele şi staţiunile aferente disponibile pentru această perioadă. Vineri sau luni cel târziu vor fi afişate numele persoanelor care s-au încadrat în criteriile stabilite de CNPAS, plecarea acestora în staţiuni va fi în intervalul 7-9 iulie. Un sejur durează 18 zile, pensionarii plătind doar jumătate din costul total al unui bilet de cca. 1.500 lei. În judeţul Olt sunt înregistraţi 129.000 de pensionari, dintre care aproape 95.000 de persoane provin din sectorul agricol. Cea mai mică pensie din judeţ este de 350 lei, iar cea mai mare atinge suma de 4.000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite