Slatina: Pe timp de criză, Alro şi-a dublat în 2010 profitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza nu s-a simţit anul trecut şi pentru Alro Slatina, care a reuşit să înregistreze un profit net preliminar de 160, 44 milioane lei, dublu faţă de 2009. Compania a produs aproximativ 241.000 de tone de aluminiu primar.

Cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, Alro Slatina, a raporatat zilele trecute Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare un profit net preliminar de 160 milioane de lei, în 2010. a fost un an bun pentru Alro, în comparaţie cu 2009, an în care profitul a fost la jumătate- 78 milioane lei. De asemenea, compania a raportat o cifră de afaceri preliminară neconsolidată de 1,81 miliarde lei, mai mare cu 0, 4 miliarde faţă de 2009.
„Alro s-a consolidat, atât din punct de vedere tehnologic, cât şi financiar şi a beneficiat de revenirea treptată, dar continuă a pieţei internaţionale. Încă din 2008, am implementat strategia de reducere a cheltuielilor şi, ca urmare, avem o structură stabilă şi competitivă a costurilor. Pe această bază, am reuşit să profităm de îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa internaţională şi să beneficiem de un preţ LME mai mare decât în 2009. Suntem, în continuare, pregătiţi să luăm toate măsurile necesare, în funcţie de contextul internaţional”, a declarat directorul general Gheorghe Dobra.
Potrivit raportării la Bursa de Valori Bucureşti, în 2010 preţul aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra (LME) a crescut până la aproximativ 2.450 dolari pe tonă, producţia înregistrată de Alro fiind de aproximativ 241.000 de tone de aluminiu primar.
Programul de investiţii al companiei a fost de 8,8 milioane dolari. Compania a redeschis anul trecut rafinăria de alumină din Tulcea. 
Alro Slatina a fost poziţionată ieri la tranzacţionarea pe BVB în Top 5 companii, pe locul trei după creşterile de preţ, înregistrând + 3,64%.
Acţionar majoritar al companiei este VIMETCO N.V. AMSTERDAM, care deţine  600.929.084 acţiuni, reprezentând 84,18%.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite