Slatina: Părinţii fetiţei care a murit de rabie: “Vecinii mi-au omorât copilul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele îi acuză pe proprietarii animalului că nu au spus că acesta era turbat. Oamenii vor să se răzbune pe vecinii lor, care le sunt şi rudă.

Trupul neânsufleţit al Claudiei Gurgulin,  minora de 11 ani, din comuna Sârbii Măgura, care a murit la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, după ce a fost muşcată de o pisică turbată a fost adus ieri acasă. Părinţii fetei sunt dărâmaţi. Claudia era singurul lor copil şi nu vor să accepte că l-au pierdut. Minora a fost adusă la Spitalul Judeţean de  Urgenţă Slatina la sfârşitul lunii iulie, la aproape la o lună după ce a fost muşcată de pisică. Medicii au diagnosticat-o cu rabie şi au trimis-o de urgenţă la Bucureşti. Rudele spun că doctorii nu i-au dat fetiţei prea multe şanse de supravieţuire. “Fetiţa a fost în vizită pe la nişte vecini şi a muşcat-o o pisică. Nu le-a spus părinţilor lucrul ăsta. După câteva zile a început să se simtă rău. Părinţii au zis că cine ştie ce are, nu au crezut că e ceva grav. După vreo două-trei săptămâini, fata a căzut la pat. Tatăl a chemat salvarea şi au dus-o de urgenţă la spital, la Slatina. Medicii i-au făcut analizele şi i-au spus că pisica era turbată. A stat în comă aproape o lună, iar luni a murit, sărăcuţa de ea. Era singurul copil al părinţilor”, povesteşte printre  lacrimi, Viorica Constantin, mătuşa fetiţei moarte.



“Noi nu suntem vinovaţi cu nimic”

Părinţii Claudiei sunt revoltaţi şi vor ca vecinii lor să plătească pentru ce s-a întâmplat. Rudele cred că aceştia sunt vinovaţi pentru că nu le-au spus imediat că micuţa a fost muşcată de puisică. “Nu îi voi lăsa aşa. Mi-au omorât copilul, mi-au distrus familia. De ce nu mi-au spus că fetiţei i-a venit rău după ce a muşcat-o pisica? O duceam repede la doctor şi nu se mai întâmpla nenorocirea asta”, a spus Ilie Gurgulin, tatăl minorei moarte. Vecinii acuzaţi susţin că ei nu au nicio vină.

image
image

“Noi nu suntem vinovaţi cu nimic. Fetiţei nu i s-a făcut rău la noi în curte. A doua zi, chiar eu le-am spus părinţilor ei, care ne sunt şi moşi, că pe Claudia a muşcat-o pisica noastră. Trebuia să o ducă imediat la doctor, să facă ceva. Noi am omorât pisica de teamă că îl va muşca şi pe băiatul nostru, dar nu aveam de unde să ştim că e turbată”, au spus Nicoleta şi Constantin Militaru, vecinii acuzaţi. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite