Slatina: Părinţii despre greva profesorilor: „Plătim taxe şi impozite ca să aibă ei salarii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

90% din cei aproape 7.000 de profesori din judeţul Olt şi-au anunţat participarea la greva generală de astăzi.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor olteni şi-au exprimat vineri în cadrul unei conferinţe de presă, nemulţumirea faţă de greva generală a cadrelor didactice. „Nu trebuie să punem în pericol examenele copiilor. Nu mi se pare normal că revendicările profesorilor se răsfrâng asupra elevilor. Ne-am săturat de grevele de la început şi de la sfârşit de an şcolar. Treaba noastră, a părinţilor e să plătim impozite şi taxe, bani din care sunt plătiţi profesorii“, a spus Gheorghe Floricică, vicepreşedintele comitetului de părinţi din judeţul Olt. Pentru că se tot plâng de salariile mici, părinţii olteni le dau idei dascălilor. „Una dintre soluţiile pe care le oferim noi este angajarea în mediul privat dacă au atâtea nemulţumiri de banii pe care îi primesc aici“, a spus Gheorghe Floricică.

Peste 700 de cadre didactice au renunţat la grevă pentru BAC

Şi elevii sunt dezamăgiţi de atitudinea profesorilor lor. „Este un subiect pe care consiliul elevilor la nivel naţional l-a dezbătut intens. Noi nu trebuie să fim victimele acestei greve. Fiecare copil are dreptul să termine anul şcolar cu bine. Noi credem că profesorii sunt nemulţumiţi, dar nu trebuie să ne afecteze pe noi protestele lor“, a spus Bogdan Petcu, preşedintele comitetului de elevi din Olt.
Marius Bălaşa, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt a anunţat că proba de competenţe într-o limbă modernă se susţine în Olt. 780 de dascăli au renunţat la grevă. De celelalte probe nimeni nu poate spune nimic însă.


INFOBOX
Profesorii primesc între 250-600 lei pentru BAC


Cei 780 de profesori care au decis să nu participe la greva generală, pentru a merge la proba C a examenului de bacalaureat au primit între 250 lei şi 600 lei. Asistenţii vor fi plătiţi pe ore.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite