Slatina: 40 de familii se află pe lista de aşteptare pentru a adopta un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt a organizat astăzi o întâlnire cu părinţii adoptivi, în cadrul campaniei naţionale „Zilele Adopţiei”, care se desfăşoară în perioada 1 – 8 martie.

Mai multe familii au răspuns invitaţiei DGASPC Olt de a-şi împărtăşi experienţa de a avea un nou membru al familiei, dificultăţile întâmpinate, satisfacţia, dar şi temerile legate de momentul critic al dezvăluirii adevărului privind adopţia către copii. Părinţii s-au încurajat reciproc şi au vorbit despre minunile care le-au înveselit viaţa, dezvoltând relaţii de prietenie.
„În urmă cu şapte ani, am adoptat o fetiţă. O mogâldeaţă, avea doar o lună de zile. A doua zi după ce am dus-o acasă, am aflat că sunt însărcinată. Nu am avut niciun regret. Au acelaşi loc egal în inima noastră şi ne-am comportat ca şi cum ar fi fost gemeni”, a mărturisit una dintre mămici. Şeful Biroului Adopţii şi Post-adopţii din cadrul DGASPC Olt Oana Constantin a declarat că sunt cazuri asemănătoare familiei Marica, imediat după adopţie mai multe familii fiind binecuvântate şi cu proprii copii.
Mămicile şi tăticii au vorbit despre problemele pe care le întâmpină privind integrarea copiilor în familie, problemele legate de mentalitatea învechită a unor cadre didactice de a-i trata diferit şi au primit sfaturi de la specialiştii direcţiei.
„De circa doi ani de zile, la nivelul direcţiei organizăm cursuri de adopţie, cu grupuri de câte cinci- şase familii care solicită adopţia. Astfel sunt pregătiţi pentru a face faţă situaţiilor care se ivesc. În momentul de faţă avem finalizate trei adopţii şi alte 3 proceduri deschise. Circa 40 de familii sunt în aşteptare, pentru care nu am identificat copii conform cerinţelor de vârstă şi sex trecute în cerere, şi opt familii care au deja atestatul. Cea mai solicitată vârstă de grupă este 0- 2 ani”, spune Oana Constantin.
Procedura de adopţie este următoarea: cerere evaluare socială şi psihologică, cursuri informative, se eliberează atestatul pentru familia aptă, se identifică copilul, încredinţarea şi încuviinţarea adopţiei. Timpul de aşteptare poate ajunge chiar şi la doi ani de zile, fiind necesar acordul părinţilor naturali pentru adopţie. Pot şi adoptaţi şi copii din alte judeţe.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite