Slatina: Parcarea supraetajată, investiţie nerentabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurată cu circa două luni de zile în urmă, parcarea multilevel nu atrage deocamdată clienţi decât pentru o treime dintre locuri. Investiţia de 4,1 milioane lei nu-şi probează necesitatea, încasările abia acoperind cheltuielile.

În Slatina, trei maşini se bat pe-un loc de parcare, însă parcarea supraetajată duce lipsă de clienţi. Este un paradox, dar se întâmplă, zecile de maşini care parcau zilnic lângă spital dispărând subit odată cu darea în folosinţă a parcării cu plată. Reticenţa şoferilor pentru noua construcţie nu-şi găseşte explicaţie pentru proprietarul Imobiliare Consloc, societate a consiliului local.

„Am ajuns la concluzia că lumea nu vrea să folosească această parcare. Deşi este interzisă parcarea în zonă, nu avem decât 30- 40 de clienţi pe zi, în situaţia în care capacitatea este de 132 de locuri”, spune directorul Lucian Şuşală
Aşa se face că, în prezent, încasările abia acoperă cheltuielile, cu aşa rezultate amortizarea neintrând măcar în calculele proprietarului. „Spre exemplu, am încasat pe-o lună circa 1900 de lei, iar cheltuielile legate de plata energiei, încălzirea scării centrale şi cota-parte din salariul persoanei repartizate acolo sunt de 1000 de lei. Prea puţin profit ca să vorbim de amortizarea investiţiei. La ora actuală, parcarea nu este profitabilă. Trebuie să producă bani mai mulţi ca să amortizăm investiţia. Cu aşa rezultate, am considerat că este mult prea devreme să facem calculele legate de amortizare, pentru că încă nu-mi dau seama câţi bani o să producă. Aşteptăm să vedem cum va fi primit sistemul de abonament.”, mai spune Şuşală.

Salvarea investiţiei: abonamentul şi publicitatea

image

Astăzi, ora 9,30


„Ar fi indicat să parcheze aici şoferii, dar nu ştiu de ce nu o fac. Probabil că ne-am învăţat să fentăm legea şi să ocolim să plătim. Până acum mă întârteam prin zonă mult timp după un loc de parcare. Acum e simplu!”, spune şoferul Lucian Sârbu. (foto stânga)

image


Cum nu poate deveni rentabilă doar cu parcarea cu ora (1,5 lei/ 2 ore), au fost emise două posibilităţi de atragere a clienţilor. „Am propus Adunării Generale a Acţionarilor să stabilească preţuri pentru închirierea faţadei în scop publicitar. O altă propunere se referă la parcarea în regim de abonament, cu următoarele variante: 50 lei/lună între orele 16,00/18,00- 9,00, 100 lei- 24 de ore din 24 sau 150 lei- non stop cu loc rezervat. În prima fază vom rezerva abonamentului doar un etaj- 20 de locuri”, declară directorul.
Imobiliare Consloc a primit doar patru cereri privind abonamentul pentru parcarea supraetajată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite