Slatina: Până vin merele, elevii olteni se mulţumesc cu lapte şi corn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizarea de mere celor 37.455 de elevi din clasele I-VIII se află abia în faza de licitaţie.

Pachetul „lapte şi corn” trebuia completat cu mere în acest an şcolar. Deşi autorităţile judeţene estimau că distribuţia va începe în ultima decadă a lunii februarie, programul se află abia în faza de licitaţie. Iar dacă vor exista contestaţii, merele vor ajunge la elevi anul viitor. Licitaţia este programată pe data de 11 aprilie, valoarea estimată a furnizării fiind de 369.632 de lei.
37.455 de elevi aşteaptă „porţia de sănătate” dinaintea ultimei ore. Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli are pentru Olt o valoare stabilită prin HG 905/2010 la 729,24 mii lei.
Potrivit OUG 24/2010, fructele trebuie distribuite în pauza de dinaintea ultimei ore. Greutatea minimă a unui măr trebuie să fie de 90 de grame, cea maximă de 150 de grame, iar preţul unui fruct să nu depăşească 30 de bani.
Scopul introducerii fructelor în pachetul alimentar gratuit distribuit în şcoli este acela de a crea obiceiuri alimentare sănătoase, statisticile indicând faptul că obezitatea infantilă este în creştere şi devine un fenomen ingrijorător.
Consumul regulat de mere este asociat cu cel mai scăzut risc de cancer, boli cardio-vasculare, astm bronşic şi diabet zaharat, inhibă semnificativ creşterea celulelor de cancer hepatic şi de colon, poate preveni cancerul de sân, îmbunătăteşte funcţiile pulmonare şi normalizează greutatea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite