Slatina: Pachetul „lapte şi corn” va fi completat cu mere la sfârşitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Olt lucrează la documentaţia privind distribuirea de mere în şcoli, fructele urmând să ajungă la elevi în ultima decadă a acestei luni.37.455 de elevi îşi vor primi „porţia de sănătate” dinaintea ultimei ore, cu o greutate minimă de 90 de grame.

Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli se implementează, în sfârşit, şi la Olt. 37.455 de elevi din clasele I-VIII vor primi începând cu această lună mere, valoarea programului privind distribuţia fiind stabilită prin HG 905/2010 la 662,95 mii lei, iar cea totală (inclusiv implementarea măsurilor adiacente) la 729,24 mii lei.
„În prezent se lucrează la documentaţia de atribuire a distribuţiei. Estimăm că, în ultima decadă a lunii februarie, se va începe distribuţia”, declară Miruna Sârghie, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt.

30 de bani pentru sănătate
Potrivit OUG 24/2010, fructele trebuie distribuite în pauza de dinaintea ultimei ore. Greutatea minimă a unui măr trebuie să fie de 90 de grame, cea maximă de 150 de grame, iar preţul unui fruct să nu depăşească 30 de bani.
„Este un lucru foarte bun şi aşteptat. Alimentaţia la şcoală trebuie diversificată, pentru ca astfel să-i învăţăm pe copii să mănânce sănătos. Este bine că se încearcă încurajarea consumului de fructe, dar numai dacă acestea vor fi de calitate, le vor mânca elevii.”, declară Nicolae Sulger, învăţător CNV „Nicolae Titulescu” Slatina.
Scopul introducerii fructelor în pachetul alimentar gratuit distribuit în şcoli este acela de a crea obiceiuri alimentare sănătoase, statisticile indicând faptul că obezitatea infantilă este în creştere şi devine un fenomen ingrijorător.
Consumul regulat de mere este asociat cu cel mai scăzut risc de cancer, boli cardio-vasculare, astm bronşic şi diabet zaharat, inhibă semnificativ creşterea celulelor de cancer hepatic şi de colon, poate preveni cancerul de sân, îmbunătăteşte funcţiile pulmonare şi normalizează greutatea.


INFO BOX
Licitaţia pentru lapte şi corn, în faza evaluării ofertelor
După contestaţii şi judecări în instanţă, licitaţia pentru lapte şi corn s-a reluat la Olt. La licitaţia organizată pe 1 februarie s-au înscris aceleaşi firme: SC Vlăsia Piteşti şi SC Matra Scorniceşti. Firma care va distribui cele 48.080 de pachete pe zi, cu o valoare estimată de 3,61 milioane lei, va fi stabilită săptămâna viitoare, după evaluarea ofertelor şi runda finală electronică.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite