Slatina: Oltenii îşi pot face „Casa Verde“. Programul începe de la 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul Casa Verde este finanţat de Fondul pentru mediu. Suma alocată judeţului Olt pentru sesiunea din 1 iunie 2011 este de 2.256.698 lei.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt a anunţat că la 1 iunie debutează sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul programului Casa Verde 2011. Oltenii care doresc să-şi instaleze panouri solare trebuie să ştie că se acordă o finanţare nerambursabilă de până la 6.000 lei pentru montarea lor, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6.000 lei pentru instalaţiile de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice. În 2010, la APM Olt s-au depus 501 dosare de finanţare, iar 295 dintre ele au fost verificate, 98 la sută dintre acestea primind aprobarea. 80 la sută dintre cei care au aplicat la Casa Verde 2010 au optat pentru panouri solare, 15 la sută pentru instalaţii de producere a energiei termice, iar restul de 5 la sută au ales pompe de căldură. „Scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră“, a spus Daniela Bălşanu, purtătoarea de cuvânt a APM Olt.

„Cel mai mare beneficiu este reducerea facturii la gaz“

Unul dintre slătinenii care şi-au montat panouri solare, aplicând la Casa Verde 2010 vorbeşte despre beneficiile acestora. „Ideea a venit din necesitatea de a economisi curent electric şi gaz. Ideea o aveam de mult, iar anul trecut când s-a lansat programul Casa Verde, în primele zile, am şi depus dosarul de finanţare. În iulie l-am depus, în septembrie am primit aprobarea iar la sfârşitul lunii le-am montat. Cel mai mare beneficiu este reducerea facturii la gaz, însă o evaluare de acest gen se poate face la aproximativ un an de zile de la montare. Eu estimez că pe perioada verii nu o să mai consum gaze. Sfătuiesc pe toată lumea să aplice pe acest program pentru că e benefic din toate punctele de vedere“, spune Mihai Chiţoiu, de 41 ani, administrator firmă.

INFO BOX
Documente pentru întocmirea dosarului


Dosarul trebuie să cuprindă o cerere de finanţare nerambursabilă, declaraţie pe propria răspundere a solicitantului, copie de pe buletinul acestuia, extras de carte funciară, copia cărţii funciare, autorizaţie de construire emisă solicitantului, certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local, adeverinţă privind existenţa contului bancar şi un plic pe care se va completa numele şi adresa solicitantului.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite