Slatina: Oltenii & Restu’ Lumii intră la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta, oltenii se fac de râsu’ lumii numai câteva ore
Anul acesta, oltenii se fac de râsu’ lumii numai câteva ore

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului - concurs de umor „Oltenii & Restu’ Lumii” va fi organizată numai într-o singură zi, nelipsind însă tradiţionala Vamă oltenească, paşapoartele de oltean, destuparea butoiului cu vin şi glume, dar şi caricaturile semnate Ştefan Popa Popa’s.

Anul acesta, oltenii se vor face de râsu’ lumii numai câteva ore. Cele trei zile de glume şi petrecere oltenească de altădată au fost reduse doar la una, Festivalul Oltenii & Restu’ Lumii fiind organizat doar mâine. Excepţie va face târgul meşterilor populari, expoziţiile cu vânzare de produse tradiţionale româneşti fiind organizate pe esplanadă şi a doua zi.
Festivalul naţional va debuta la ora 11.11 cu Vama oltenească, intrarea fiind permisă în reşedinţa Oltului numai cu Paşaport de Oltean, iar oaspeţii cinstiţi cum se cuvine, cu praz, zaibăr, mămăligă şi pastramă. Deşi este criză, butoiul cu vin şi glume va fi destupat pe esplanadă, la Mustăria “Căţaua Leşinată”.
De la ora 14.14, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina vor avea loc vernisajele a trei expoziţii de caricatură semnate de Ştefan Popa Popa’s, Gabriel Bratu şi un Salon Internaţional de caricatură. De asemenea, vor avea loc lansări de carte şi festivitatea de premiere a concursului de epigramă, proză scurtă umoristică şi fabulă.
Atmosfera de petrecere va fi întreţinută pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor cu un concert susţinut de formaţia de estradă Lyra Band Slatina, microspectacole oferite de ansambluri folclorice din judeţ şi un concert extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite