Slatina: Mariana Luiza Neagoe, olimpica premiată, cu stofă de contabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îi place foarte mult matematica, mărturie stând numeroasele diplome câştigate la concursurile de profil. Visul liceenei este să îşi câştige un renume în domeniul contabilităţii. 

A practicat baschetul timp de trei ani, dar a renunţat la sport pentru a-şi dedica tot timpul învăţăturii. Acum se pregăteşte intens pentru examenul de bacalaureat, la care vrea să îl obţină cu o notă mare. „Când eram mică visam să devin ba învăţător, ba educator. Acum ştiu că îmi doresc să urmez Academia de Ştiinţe Economice şi apoi să lucrez în domeniul contabilităţii. Visul mei este să devin cel mai bun contabil şi sunt sigură că aşa va fi. Vreau ca familia mea să aibă încredere în mine, nu o voi dezamăgi”, a spus Mariana Luiza Neagoe. Chiar dacă nu mai parctică baschetul, Luiza spune este pasionată în continuare de acest sport.

„Orice materie e frumoasă în felul ei”

Îi place să lucreze cu cifre, disciplinele ei preferate fiind matematica şi contabilitatea. „Îmi este dragă şi limba română. La urma urmei, cred că orice materie e frumoasă în felul ei. Important este să îţi placă să înveţi şi să vrei să descoprii tot timpul cât mai multe lucruri noi”, a mai spus tânăra. Eevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic P.S. Aurelian din Slatina, Luiza se arată încântată de fiecare dată când are şansa să ia parte la o competiţie. Ultima la care a participat,  numită „Alege! E Dreptul tău”,  a avut loc zilele trecute, la Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran” din oraş. „Este al treilea an consecutiv în care am participat la acest concurs, ce a avut ca temă «Informarea completă, corectă şi precisă – un drept şi o necesitate pentru consumatori». A fost o experienţă foarte frumoasă, am învăţat multe lucruri noi şi interesante. În anii trecuţi am obţinut de două ori locul doi şi m-am calificat la faza judeţeană, care s-a desfăşurat la Năvodari. Acolo am luat locul I pe grupa Olteniei. Anul acesta am ocupat locul II”, mărturiseşte eleva.

Premiată la olimpiade

Luiza a participat şi la olimpiade, obţinând şi cu aceste ocazii rezultate bune. „În clasa a X –a am fost la olimpiada interdisciplinară, faza judeţeană, care s-a desfăşurat la Slatina, am luat locul II. Anul trecut am mers la aceeaşi olimpiadă şi am obţinut locul III. Consider că este un lucru foarte bun să participi la olimpiade sau la orice alte competiţii de cultură generală pentru că astfel ai posibilitatea săţi testezi cunoştinţele. Îl plus, în urma oricărui examen ajungi să îţi doreşti să ştii şi  mai multe”, a mai spus tânăra.

Profil
Născută. 24 februarie 1992, la Slatina.
Studii. Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic P.S. Aurelian din Slatina.
Idealuri. Să devină cel mia bun economist

Ce-i place
"Să ascult muzică, să mă plimb cu prietenele şi să călătoresc. Îmi place foarte mult să fac mişcare, iubesc sportul".

Ce nu-i place
"Să pierd. Nu suport oamenii cu două feţe, detest munciuna şi persoanele care nu sunt sincere"
.

Întrebări şi răspunsuri

Ai spus că îţi place baschetul. Regreţi că ai renunţat la acest sport?

"Da, pentru că dintotdeauna mi-a plăcut. Fratele meu este sportiv şi mi-am dorit foarte mult să fiu şi eu ca el. Însă nu vreau o carieră în acest domeniu. Mi-aş fi dorit doar să pot practica în continuare acest sport, dar timpul nu mi-a mai permis".

În urma concursului „Alege! E dreptul tău”, ce crezi că ar trebui să ştie consumatorii?

"Părerea mea este că cei mai mulţi consumatori nu sunt informaţi aşa cum trebuie despre drepturile lor. E foarte important să fie atenţi la produsele pe care le cumpări, iar mulţi nu fac asta".

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite