Slatina: O zi de curăţenie generală cu 600 de elevi, profesori şi funcţionari publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai 600 de oameni, din peste 150.000 de locuitori ai judeţului Olt s-au alăturat Campaniei de ecologizare Let’s do it România.

600 de persoane harnice şi-au unit forţele pentru a strânge munţii de gunoaie din judeţul Olt, spun coordonatorii Campaniei Let’s do it România la nivel local. „În Slatina avem mai multe locaţii. Am strâns gunoaiele din zona târgului săptămânal, de la ieşirea din oraş spre comuna Brebeni, din zona Cimitirului Eroilor, a Uzinei de Aluminiu, pe malul Oltului şi în apropiere de Mânăstirea Clocociov“, a spus Mihaela Ciobanu, coordonatorul activităţii. Cu mic cu mare, voluntarii ajunşi la destinaţie au primit materialele necesare, şi nu înainte de a se minuna de munţii de gunoaie s-au apucat de treabă.



„Să nu mai aruncăm gunoaiele la întâmplare“

Deşi au muncit într-una dintre cele două zile libere ale lor tinerii au fost plini de energie. „Le mulţumim profesorilor noştri şi celor care au organizat această campanie, pentru că ne-au oferit şansa de a face curat în oraşul nostru. M-am implicat cu mult drag şi am încercat să-i conving şi pe colegii mei să mi se alăture. Este murdar oraşul nostru, dar sperăm ca odată ce va arăta bine să întreţinem cu toţii curăţenia şi să nu mai aruncăm gunoaiele la întâmplare“, a spus Mădălina Joiţa, elevă în clasa a XII la Colegiul Naţional Radu Greceanu, care a încercat să dea o lecţie de educaţie civică. Şi profesorii şi-au lăsat ţinutele elegante acasă, şi îmbrăcaţi în haine sport, au strâns gunoaiele din mai multe zone ale oraşului Slatina. Într-un timp foarte scurt voluntarii au reuşit să umple zeci de saci cu gunoaie pe care i-au depozitat în locuri dinainte stabilite, aşteptând maşinile societăţii de colectare a gunoiului din oraş. Jandarmii olteni şi angajaţii mai multor instituţii din Slatina, dar şi voluntarii organizaţiilor non profit „Prietenii Omului – Umanism, Cultură“ şi „Soroptimiste“, s-au alăturat şi ei Campaniei Let’s do it România.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite