Slatina: O nouă taxă pentru furnizorii de servicii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa de evaluare va fi plătită anual
Taxa de evaluare va fi plătită anual

Toţi furnizorii de servicii medicale care vor să primească acreditare de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt trebuie să scoată din buzunar sume cuprinse între 100 şi 3.500 lei, reprezentând contravaloarea taxei de evaluare.

Medicii de familie, farmaciile, spitalele, centrele medicale care vor să încheie sau să continue contractul cu CAS Olt să plătească o nouă taxă. „Taxa de evaluare pentru cabinetele medicale de medicină de familie,cabinetele medicale de specialitate,centrele medicale,centrele de diagnostic şi tratament,centrele de sănătate,  este de 1000 de lei pentru furnizorii din mediul urban, şi  250 lei pentru furnizorii din mediul rural“, a spus Constanţa Coteneanu, purtătoarea de cuvânt a CAS Olt. Cuantumul taxei de evaluare pentru farmaciile din mediul urbaneste de 1000 de lei şi 150 lei pentru farmaciile din mediul rural iar pentru oficina locală de distribuţie care solicită evaluarea este de 100 lei.

Spitalele plătesc între 625 lei şi 3.500 lei

Spitalele cu peste 400 de paturi din mediul urban trebuie să plătească 3.500 lei, iar cele din mediul rural 875 lei. În ceea ce priveşte unităţile spitaliceşti cu mai puţin de 400 de paturi din mediul urban, contravaloarea taxei de evaluare este de 2500 lei, iar pentru furnizorii din mediul rural este de 625 lei.
Medicii stomatologi din oraşe trebuie să plătească 1.000 lei pentru a fi evaluaţi, iar cei de la sate 250 lei. „Pentru furnizorii de servicii paraclinice – radiologie si imagistică, analize medicale de laborator, cuantumul este de 2000 de lei pentru furnizorii din mediul urban, 500 lei pentru furnizorii din mediul rural“, a precizat Coteneanu. Furnizorul de servicii medicale trebuie să facă dovada plăţii acestei taxe atunci când depune cererea de evaluare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite