Slatina: O locuinţă, un magazin şi o clădire de birouri au fost mistuite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au acţionat ore în şir pentru stingerea incendiului (foto arhiva)
Pompierii au acţionat ore în şir pentru stingerea incendiului (foto arhiva)

Trei incendii de proporţii au izbucnit ieri în localităţile Jiancu Jianu, Slatina şi Caracal. Potrivit pompierilor, nu au fost victime, dar pagubele sunt însemnate.

Primul incendiu a izbucnit în comuna Iancu Jianu, la locuinţa Mariei A. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Gărzii Balş pentru a stinge flăcările. „Militarii au găsit arzând bucătăria şi un hol din locuinţa femeii. Cu toate eforturile pompierilor, care au acţionat mai bine de o oră pentru lichidarea incendiului, s-au făcut scrum în urma focului bucătăria în totalitate, bunurile din aceasta şi holul pe aproximativ 2 m2”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Incendiul a izbucnit de la materialele uşor combustibile lăsate în apropierea sobei, au stabilit pompierii militari.

Incendiu de la un conductor defect

Cel de-al doilea incendiu s-a produs pe strada Mieilor din Caracal, unde un magazin mixt a fost cuprins de flăcări. Trei autospeciale s-au deplasat la locul intervenţiei. „S-a acţionat aproximativ o oră pentru lichidarea incendiului. Au ars în urma focului tabloul electric, grinzile acoperişului şi circa 5 m2 din tavanul fals al magazinului. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect”, a precizat Băsăşteanu.

Două ore de luptă cu flăcările


Aseară, pompierii de la Detaşamentul Slatina au acţionat pe strada Constructorului, unde birourile unei societăţi de prelucrare a lemnului au luat foc. Militarii au acţionat mai bine de două ore pentru lichidarea incendiului care ameninţa să se extindă şi la etajul clădirii. Cu toate eforturile acestora, flăcările au distrus mobilierul din lemn, tocăria interioară, documente ale firmei, două calculatoare, trei aparate de aer condiţionat, scara interioară din lemn, instalaţia electrică şi au fost deterioraţi pereţii de la parterul clădirii. „Valoarea bunurilor distruse este de aproximativ 50.000 de lei şi a celor salvate de peste 300.000 lei. Se pare că incendiul a izbucnit de la un aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune”, a mai spus Băsăşteanu.
   

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite