Slatina: O învăţătoare şi un elev din Olt, modele în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea Gheorghiţa Grigore (foto stânga) la Gala Premiilor în Educaţie
Învăţătoarea Gheorghiţa Grigore (foto stânga) la Gala Premiilor în Educaţie

Învăţătoarea din Caracal a obţinut premiul II şi 5.000 de euro, iar Alexandru Barbu s-a clasat pe locul III şi a fost premiat cu o diplomă şi 3.000 de euro.

Gheorghiţa Grigore are 55 de ani şi mai mult de jumătate din viaţă şi-a petrecut-o la catedră. Lucrează ca învăţător la Şcoala Generală Gheorghe Magheru din Caracal, este şefa comisiei metodice a învăţătorilor şi se ocupă şi de promovarea singurei unităţi şcolare unde şi-a practicat cu drag meseria învăţată pe băncile Liceului Pedagogic din Slatina. S-a dedicat trup şi suflet profesiei sale: a realizat ateliere de vară pentru copii, a coordonat numeroase proiecte comenius sau de implicare socială şi a scris cărţi pentru copii. Răsplata muncii depuse vreme de trei decenii a venit acum. „Am aflat de acest concurs prin septembrie deşi înscrierile începuseră din iunie. Am fost nominalizată alături de alte 15 cadre didactice din ţară şi am susţinut un interviu în faţa juriului “, povesteşte învăţătoarea. Nici acum, la trei zile de la premiere nu-i vine să creadă că a câştigat. „Munca mea a fost valorizată şi asta mă face să mă simt foarte bine. Am doi copii mari care sunt la început de carieră şi trebuie să le ofer un sprijin. Pentru sufleţelul meu îmi ajunge că am acea diplomă“, explică Gheorghiţa.

„Această gală premiază modele în educaţie“

Şi Slatina a fost reprezentată cu succes la Gala Premiilor în Educaţie, de campionul mondial la geografie, Alexandru Barbu. Tânărul este onorat de premiul III obţinut la categoria „Elevul anului“ şi spune că participarea la competiţie a fost un pariu cu el însuşi, pariu pe care l-a câştigat.

Alexandru Barbu este mândru de distincţia primită (foto arhivă)

„Primul contact cu această competiţie a fost anul trecut însă nu am participat atunci pentru că am considerat că nu sunt demn de o asemenea distincţie. Această gală premiază modele în educaţie. Nu pot să zic că mă aşteptam să câştig. Mă onorează acest premiu“, spune Alexandru. Pentru că este student în anul I la Academia de Studii Economice şi la Ştiinţe Politice şi vrea o carieră în business, tânărul vrea să investească banii câştigaţi în pregătirea sa.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite