Slatina: O învăţătoare din Caracal a intrat în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Caracal, dascăl la o şcoală din localitate, protestează pentru faptul că salariile cadrelor didactice au fost reduse cu 25% înainte de a fi mărite, aşa cum au promis guvernanţii. 

Cristiana Irina Anghel, de  51 de ani i este învăţătoare la Şcoala cu Clasele I-VIII nr. 2 din Caracal. De  trei zile, femeia se află în greva foamei. Cristiana protestează împotriva reprezentanţilor statului roman pentru că nu respectă legea, spune ea. “Sunt nemulţumită de faptul că în 2008 s-a dat o lege, 221/2008 privind salarizarea cadrelor didactice, care prevedea mărirea salariilor dascălilor cu 50%. Legea trebuia pusă în aplicare cu data de 1 octombrie 2008, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, legea privind micşorarea salariilor cu 25% a fost pusă în aplicare",  a spus ea. Învăţătoarea este monitorizată zilnic de o ambulanţă de la Caracal.
“Femeia nu a mâncat nimic de trei zile, a consumat doar apă şi cafea. Un echipaj însoţit de un medic merge la domiciliul ei de două ori pe zi, îi face electrocardiogramă, îi verifică pulsul, tensiunea, glicemia şi oxigenarea cerebrală",  a spus medicul Adrian Popa de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite