Slatina: Un copil de 8 ani şi un bărbat au fost înghiţiţi de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 8 ani s-a înecat ieri într-un lac din gospodăria părinţilor şi un bărbat de 52 ani s-a înecat aseară într-o baltă de lângă râul Olt.

Pompierii olteni caută şi acum trupul unui bărbat de 52 ani, paznic la o balastieră de pe malul Oltului care s-a înecat aseară într-o baltă de lângă râul Olt, în dreptul localităţii Criva. „S-a acţionat pentru căutarea lui Maricel Ş. de 52 de ani cu ajutorul bărcii penumatice şi a utilajelor şi mijloacelor din dotare( generator electric, 3 proiectoare pentru iluminat, ancoră şi cange). După mai bine de trei ore de căutări ale salvatorilor, cadavrul bărbatului nu a fost găsit“, a precizat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Maricel Şişieală era în timpul serviciului şi a vrut să pescuiască. A intrat într-o baltă şi a vrut să bage o plasă, dar s-a prins în ea şi s-a înecat.


Pompierii au scos la mal trupul copilului

Colegul lui de serviciu, Marcel Şerban a încercat să îl salveze, dar bărbatul a dispărut în apă, sub ochii lui. “Ne plictiseam şi am zis că poate prindem şi noi ceva. Marcel a luat o cameră şi s-a dus să pună plasa şi a cazut în apă. Am încercat să îl scap şi i-am spus: vorbeşte cu mine, ţine-te bine de cameră, dar el îmi striga să stau acolo, că nu are rost să murim amândoi. Până să mă duc la el, s-a dus cu totul. A murit sub ochii mei. Nu îmi vine să cred. Sunt în stare de şoc”, a spus Marcel Şerban, colegul bărbatului care s-a înecat. Maricel Şişieală era din Fălcoiu şi avea doi copii. Pompierii l-au căutat câteva ore, până la 1 noaptea, şi au reluat căutările în această dimineaţă. Apa avea peste 5 metri.Tot ieri s-a înecat într-un lac din gospodăria părinţilor şi un copil de 8 ani din comuna Bărăşti. Militarii olteni au reuşit să scoată la mal trupul minorului. „Salvatorii au acţionat cu un ejector pentru ape mici în vedera asanării apei din lac iar cu ajutorul unei căngi din dotarea autospecialei au reşit să scoată la mal cadavrul copilului“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite