Slatina: O femeie paralizată a ars de vie în propria locuinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Scarlat, avea 45 de ani, şi locuia singură într-o casă din paiantă. Femeia a fost găsită în această dimineaţă, carbonizată, de o rudă care o îngrijea.

Tragedia s-a produs în jurul orei 7.00. Floarea Scarlat, femeia care o îngrijea pe victimă, a văzut incendiul şi a încercat împreună cu o vecină să intre în casa cuprinsă de flăcări pentru a o salva pe proprietară. “Era numai fum peste tot, iar casa ardea. Am intrat după Mariana să o scoatem afară, dar nu am mai avut ce să facem, era moartă deja. Fiind paralizată, nu a putut să se salveze şi a murit acolo, în pat”, povesteşte îngrozită Floarea Istrate, vecină.

image

Casa a ars aproape în totalitate

Propietara locuinţei a fost scoasă din casă de pompieri. “Intervenţia a durat aproximativ 25 de minute. După ce am stins focul, am scos afară cadavrul, era carbonizat. Se pare că incendiul a izbucnit de la o lumânare pe care victima a aprins-o întrucât nu avea curent electric”, Gheorghe Stroe, şeful Gărzii de Pompieri Scorniceşti.

image

Floarea Scarlat, femeia care o îngrijea pe victimă

“Am îngrijit-o timp de 12 ani”

Floarea Scarlat, femeia care o îngrija pe victimă, se află în stare de şoc. “Era paralizată şi avea epilepsie, iar de 12 ani, eu aveam grijă de ea, pentru că nu avea pe nimeni, era singură. De dimineaţă am vrut să mă duc la ea să văd ce face şi am văzut cum toată casa ardea. Nu îmi vine să cred că s-a întâmplat una ca asta. Ea folosea lumânări de atâta timp şi nu i s-a întâmplat nimic”, a spus Floarea Scarlat.

image

Cadavrul a fost scos afară de pompieri

Vecinii povestesc că Mariana Scarlat nu s-a racordat la reţeaua electrică de teama producerii unui incendiu. “De ceea ce i-a fost frică, nu a scăpat. A zis că nu îşi bagă lumină de frică să nu îi ia casa foc şi tocmai asta s-a întâmplat”, a mai spus Floarea Istrate.

image

Floarea Istrate, vecină

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz. “S-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului, urmând ca după primirea rezultatului să fie dată soluţia legală prin Parchet”, a precizat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite