Slatina: O asistentă medicală se află în război cu un procuror şi cu fostul soţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Cerchez luptă pentru drepturile copilului său
Maria Cerchez luptă pentru drepturile copilului său

Maria Cerchez o acuză pe procurorul Irina Şerban pentru că l-a scos pe fostul ei soţul de sub urmărirea penală, iar acesta nu îşi mai respectă obligaţiile faţă de copil.

O asistentă medicală din Slatina se află în război cu fostul ei soţ, pe care îl acuză că nu îi plăteşte pensia alimentară a copilului de cinci ani pe care cei doi îl au împreună. Maria Cerchez susţine că fostul soţ, Sorin Toma, are de plătit peste 2.500 de lei, bani din urmă, dar că acesta şi-a respectat obligaţia doar două luni. „După ce că plăteşte câte 50 de lei pe lună, acum nu ni-i mai dă nici pe ăia. A plătit doar două luni, iar după ce a fost scos de sub urmărire penală nu a mai plătit. A-şi întreba-o pe doamna procuror Irina Şerban de ce l-a scos de sub urmărire, îmi dă dânsa banii ăstia? Nu e o sumă mare, dar copilul meu are nevoie de ei”, susţine femeia. Ea spune că fostul soţ trebuie să plătească din urmă peste 2.500 de lei,  pensie alimentară. „El trebuie să îmi dea în fiecare lună aproape 300 de lei, dar tot timpul îmi dă mai puţin pentru că are rate la bănci şi amenzi de la poliţie de plătit. Are poprire pe salariu, iar din aceşti bani îi opresc pentru tot ce are de plătit. Ce vină are copilul meu că el are rate şi că încalcă legea şi ia amenzi? Sorin trebuie să plătească din urmă peste 25.000 de lei pensie alimentară, iar banii ăştia, de când a fost scos de sub urmărire, nu îi mai plăteşte. Are venituri mari, dar neoficiale, şi spune că nu are de unde să-mi dea banii. Are de unde, pentru că deţine o firmă de construcţii, iar la Bacea, unde locuiesc părinţii lui, are avere mare. Problema este că nu vrea să plătească pensia copilului fiindcă vrea ca să se răzbune pe mine că am divorţat”, susţine femeia.

Alexandru, copilul celor doi soţi, alături de mama şi bunica sa

Alexandru, copilul celor doi soţi, alături de bunica sa

Soţul acuzat nu recunoaşte nimic

Sorin Toma neagă acuzaţiile aduse de soţia sa. „Nu este adevărat, plătesc pensia alimentară în fiecare lună”, susţine bărbatul. Irina Şerban, procurorul acuzat spune că l-a scos pe bărbat de sub urmărire penală în funcţie de probele care au fost la dosar. „Soluţia dată de mine este supusă căilor de atac. Dacă doamna apreciază că nu corespunde realităţii să se adreseze mai departe”, a declarat Irina Şerban. Maria Cerchez a făcut plângere împotriva ordonanţei emisă de procurorul Irina Şerban prin care cere ca fostul soţ să nu fie scos de sub urmărire penală. „Am făcut plângere ieri, iar astăzi o voi depune la Judecătoria Slatina. Nu este posibil aşa ceva. Fostul meu soţ îşi bate joc şi de mine şi de copil şi nu am de gând să îl las aşa. Mă voi adresa la toate instanţele pentru ca băiatul meu să primească drepturile care i se cuvin”, a mai spus femeia. Potrivit judecătoarei Nicoleta Buzatu, de la începutul anului până în prezent aproximativ 251 de femei se luptă în instanţă cu foştii soţi pentru a câştiga drepturile copiilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite