Slatina: O angajată îşi acuză patronul că o ţine închisă în croitorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Şerban a făcut două sesizări la ITM
Cristina Şerban a făcut două sesizări la ITM

Femeia a făcut două sesizări la ITM şi a reclamat abuzurile de la locul de muncă şi faptul că nu i s-au plătit orele suplimentare.

Cristina Şerban de 28 de ani este din Găneasa, judeţul Olt şi s-a angajat în urmă cu patru ani la societatea de confecţii textile S.C. A&A GROUP S.R.L. Femeia spune că la locul de muncă se fac presiuni asupra tuturor angajaţilor.„Ne ţin ca la puşcărie. După ce  începem munca vin şi ne încuie uşile să nu mai putem ieşi. Deşi stăm şi muncim peste program nu suntem plătiţi niciodată pentru orele suplimentare de muncă ”, a spus Cristina Şerban, amgajată. Alexandru Şerban, soţul Cristinei a reclamat societatea la Institutul Teritorial de Muncă Olt. „Într-o seară am sunat la locul de muncă al soţiei pe la ora 21.00 pentru că telefonul mobil nu are voie să-l folosească şi am întrebat ce se întâmplă cu soţia au spus că firma nu are personal angajat. M-am dus cu maşina până acolo să văd ce se întâmplă. Îi încuiaseră înăuntru şi până la urmă au recunoscut că soţia mea e acolo înăuntru şi că are loc o livrare”, a spus soţul femeii.


„Când avem comenzi, le ţinem câteva ore peste program”

Reprezentanţii firmei susţin că soţul femeii a încercat să facă în fabrică un sindicat pe care să îl afilize la sindicatul „Speranţa” de la Pirelli. Cum nu a fost lăsat, acum se răzbună. „Nici noi şi nici cei aproximativ 300 de angajaţi pe care îi avem nu suntem de acord să dăm 1% pentru oamenii în costume de la sindicat. Nici nu este legal pentru că angajaţii noştri se pot afilia la un sindicat din industria textilă şi nu la unul din altă ramură”, a explicat Alina Dinu, administratorul firmei. Aceasta susţine că angajatelor li se plătesc ore suplimentare atunci când stau peste program. „Când avem comenzi, le ţinem câteva ore peste program. Adică nu mai pleacă la 15.30, ci la 19.00 sau 20.00. Le plătim orele suplimentare, iar angajaţii noştri beneficiază de bonuri de masă şi li se asigură transport”, a spus Alina Dinu. ITM a deschis o anchetă în acest caz, iar angajata este în concediu medical.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite