Slatina: Numai ochi în tot oraşul: Nimic nu mişcă fără ştirea primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele video sunt funcţionale de o lună de zile
Camerele video sunt funcţionale de o lună de zile

Sistemul de supraveghere video instalat în municipiu a devenit funcţional de o lună de zile. Datorită înregistrărilor, poliţia comunitară a intervenit la 171 de infracţiuni.

150 de camere video au fost instalate în municipiul Slatina. Deşi încă neinaugurat în mod oficial, sistemul de supraveghere înregistrează de o lună tot ce mişcă în oraş, în cadrul primăriei funcţionând 24 de ore din 24 un departament de monitorizare a imaginilor. „Mai sunt câteva echipamente de montat înainte ca sistemul să fie complet funcţional“, declară administratorul public Minel Prina. Sistemul a înregistrat şi primele deficienţe: o cameră a fost lovită de o persoană necunoscută, iar o alta de fulger.
Supravegherea video a costat consiliul local circa 1,5 milioane euro.

Cetăţeni în siguranţă

„De când a devenit funcţional sistemul, poliţiştii comunitari au primit 171 de sesizări prin intermediul departamentului de monitorizare al primăriei. Cele mai importante au fost cele 16 pentru altercaţii sau scandaluri. Pe 10 octombrie am intervenit pe strada Drăgăneşti, în aşa-zisa Şerpărie, pentru aplanarea unui conflict în care erau implicate şapte persoane. Pe 15 octombrie, am intervenit pe esplanadă, la o altercaţie a 30 de persoane, scandal în care s-a făcut uz de arme albe.”, declară Adrian Pop, directorul Poliţiei Comunitare Slatina.
Camerele video i-au alarmat pe poliţişti la: 16 scandaluri, 67 parcări neregulamentare în staţiile transportului în comun, 33 parcări neregulamentare trotuare cu pavele, zece parcări pe spaţii verzi, trei solicitări privind animalele lăsate libere, nouă consumuri de alcool pe domeniul public, 14 cazuri de cerşetorie, 13 vehicule cu tracţiune animală şi şase cazuri de ardere sau aruncare de gunoi menajer pe domeniul public.

INFO BOX
Monitorizare video şi pentru centrul istoric


Supravegherea video va fi extinsă şi în centrul istoric al oraşului. Proiectul, cu o valoare de 1,2 milioane lei, face parte din cele 13 proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru care primăria a solicitat fonduri europene. Contractul de finanţare urmează să fie semnat zilele acestea, având termen de implementare nouă luni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite