Slatina: Numai o treime dintre oltenii cu risc de îmbolnăvire vor fi vaccinaţi împotriva gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţul Olt a primit peste 35.000 de doze de vaccin
Judeţul Olt a primit peste 35.000 de doze de vaccin

Aproape 1.200 de olteni au fost diagnosticaţi în săptămâna precedentă cu infecţii acute ale căilor respiratorii sau pneumonii.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit în urmă cu câteva zile vaccinul gripal de la Ministerul Sănătăţii, iar în prezent medicii de familie din judeţ sunt aşteptaţi să vină să ridice dozele. „Vaccinarea antigripală face parte din măsurile de prevenire şi control a afecţiunilor respiratorii. Pentru sezonul 2010-2011 din achiziţia Ministerului Sănătăţii ne-au fost repartizate 35.600 de doze vaccin gripal administrat cu titlu gratuit“, a spus asistent Gabriela Gogiu din cadrul DSP Olt. Grupele populaţionale considerate cu risc de îmbolnăvire şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 ani în evidenţă cu afecţiuni cronice, gravidele, medicii şi cadrele sanitare medii, persoanele rezidente în instituţii de ocrotire socială şi cele cu vârsta peste 65 ani. Din statistica întocmită de DSP Olt reiese că 103.500 de persoane din judeţ se încadrează în aceste categorii, însă prima tranşă de vaccin ajunge numai pentru 34,4% dintre aceştia. Reprezentanţii DSP Olt nu au promisiuni de la Ministerul Sănătăţii, cu privire la o a doua tranşă de vaccin gripal.

Olteni, poftiţi la vaccinare!

Repartizarea vaccinului a început deja, 50 de medici ridicând până în prezent dozele de vaccin împotriva gripei sezoniere. Persoanele interesate de imunizare sunt rugate să se prezinte la cabinetele medicilor pentru a fi vaccinate. „Vaccinarea se va efectua prin cabinetele medicilor de familie cât şi prin unităţile sanitare şi unităţile de ocrotire socială. Campania de vaccinare va dura până la sfârşitul lunii februarie 2011 dar recomandăm populaţiei să se prezinte în intervalul cel mai scurt la cabinetele medicilor de familie pentru vaccinare, până la instalarea definitivă a temperaturilor scăzute care favorizează apariţia virozelor şi care pot întârzia vaccinarea“, a precizat asistent Gabriela Gogiu. DSP Olt a centralizat în săptămâna precedentă 763 de infecţii acute ale căilor respiratorii, dintre care 88 de bolnavi au rămas sub supraveghere medicală, şi 413 pneumonii cu 138 de internări în spital.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite