Slatina: Nouă olteni, nominalizaţi la Gala premiilor muzicii populare româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre nominalizaţii primei Gale a premiilor muzicii populare româneşti se numără şi numeroşi artişti născuţi sau lansaţi în Olt.Iubitorii de folclor îşi pot vota artistul preferat, prin SMS, premierea având loc pe 14 aprilie la Sala Palatului.

image

Galeria vocilor de aur lansate cu Doina Oltului

Cele mai bune voci ale folclorului - artişti consacraţi sau debutanţi- au fost nominalizate la Gala premiilor muzicii populare şi luptă să câştige premiul de „cel mai bun”. Printre ei, şi numeroşi olteni, judeţul nostru reprezentând o adevărată pepinieră de artişti populari. Ansamblul „Doina Oltului” a dat cântecului popular peste 40 de voci de aur, iar lansarea artiştilor valoroşi născuţi sau formaţi pe meleaguri oltene continuă. La această Gală, considerată cel mai important eveniment de recunoaştere şi stimulare a valorilor, sunt nominalizaţi nouă artişti născuţi în Olt, în timp ce la secţiunea „Generaţia de aur a folclorului românesc” vor fi premiaţi printre titani artişti care s-au lansat alături de „Doina Oltului”: Ioana State, Tudoriţa Gorjeanu, Ionela Prodan, Ileana Constantinescu, Elisabeta Turcu, Tiberiu Ceia.

image

Izbiceanca Zorina Bălan este considerată favorita secţiunii "Tinere speranţe"


Artişti pe val
Dintre cele 17 categorii, oltenii noştri sunt nominalizaţi la patru: tinere talente, artişti consacraţi, cel mai îndrăgit duet sau generaţia de aur. Pentru premiul de „tânără speranţă” luptă două oltence valoroase: Emilia Dorobanţu şi Zorina Bălan, care deja nu mai au nevoie de o altă prezentare pentru iubitorii genului. La secţiunea „Artişti consacraţi Oltenia” au fost nominalizaţi soliştii Maria Ghinea, Steliana Sima, Luciana Văduva, Constantin Enceanu, Constantin şi Marius Măgureanu şi Cătălin Bărbulescu. Enceanu este nominalizat şi la categoria „Cel mai îndrăgit duet”, alături de Mâţu Stoian.
„Este extraordinar că cineva a pus amprenta pe folclorul românesc organizând aceste premii. Pentru mine reprezintă o adevărată bucurie ca, după o carieră de 21 de ani, să fiu considerată o artistă consacrată, să fiu nominalizată. Nu contează dacă voi câştiga sau nu, important este că am câştigat publicul”, declară Maria Ghinea. Profesor de muzică, artista consideră că premiul „tinere speranţe” este ca şi câştigat pentru Olt, „artista Zorina Bălan fiind deja o voce de referinţă a Oltului”.

Vot prin SMS

Iubitorii de folcor pot alege artiştii preferaţi din fiecare zonă folclorică prin SMS. Gala Premiilor muzicii populare româneşti se doreşte a deveni un eveniment notabil, un reper în lumea muzicii populare. Organizator este Etno Tv, sub patronajul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite