Slatina: Noii directori de la spital i-au chemat pe medicii criminali la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul director din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a decis miercuri să-i cheme pe la serviciu pe medicii Paul Iancu şi Mircea Tuşciuc.

Medicul ortoped Paul Iancu şi chirurgul Mircea Tuşciuc nu mai sunt suspendaţi. Şefii spitalului au decis să-i cheme la serviciu începând de astăzi.
Comitetul director care s-a întrunit miercuri a analizat Codul Muncii şi a decis reîncadrarea medicilor, pentru că nu a venit încă decizia Ministerului Sănătăţii, rezultatele anchetei efectuate de comisia ministerială la Slatina. În situaţia asta nu se pot da două sancţiuni pentru aceeaşi faptă, iar legea spune că nu se poate suspenda pe o perioadă mai mare de 10 zile“, a precizat Romeo Stănculescu, directorul medical al SJU Slatina.

Medicii, în activitate temporară

De asemenea, acesta a precizat că rechemarea medicilor la serviciu este temporară. Şi pentru că nu se mai doreşte implicarea SJU Slatina în scandaluri similare cu moartea copilului de 9 ani din comuna olteană Şerbăneşti, şefii unităţii sanitare au cerut o monitorizare mai bună a tuturor bolnavilor de care se vor ocupa cei doi medici. „Ne-am gândit şi la faptul că s-ar putea repeta greşeala şi vrem o monitorizare mai bună a pacienţilor care intră pe acest secţii. În acest sens am purtat o discuţie cu toţii şefii de secţie din spital. Cred că puţină severitate şi mai multă atenţie din partea celor doi medici ne vor ajuta să evităm astfel de probleme“, a explicat medicul Romeo Stănculescu.
Cristian Marian Grigore, 9 ani din comuna Şerbăneşti a murit în urmă cu trei săptămâni, din cauza unei fracturi. Copilul a ajuns a ajuns la spital, iar după trei zile de internare a fost trimis acasă, unde strea de sănătate i s-a agravat.
Medicii slătineni au decis să-i amputeze braţul, iar în urma intervenţiei chirurgicale băiatul a intrat în şoc septic. Spitalul a solicitat un elicopter SMURD, dar în drum spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală copilul de 9 ani a murit.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite