Slatina: Nicoleta Laura Mitrache, poliţista pasionată de sportul-rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, timp de trei ani, le-a predat elevilor limba engleză, acum le vorbeşte despre riscurile consumului de tutun, alcool şi droguri.

A renunţat la meseria de dascăl şi a ales să se facă poliţistă pentru că şi-a dorit din totdeauna o carieră militară. Acum se mândreşte de alegerea făcută, mai ales că şi acest job îi oferă în continuare posibilitatea de a lucra cu copii. „Meseria de poliţist mi-a plăcut încă din copilărie. În plus, m-a motivat şi faptul că fraţii mei care lucrează la pompieri, îmi povesteau tot timpul când veneau acasă ce fac la serviciu, ce înseamna să fii militar. Mi s-a părut atât de frumoasă şi de serioasă meseria lor, încât, după ce am lucrat ca profesoară de engleză, timp de trei ani, m-am hotărât să urmez Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina”, povesteşte Nicoleta Laura Mitrache.
După terminarea studiilor, Laura a fost repartizată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. A lucrat întâi la Compartimentul de Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, după care a ajuns la Poliţia de Proximitate Slatina, unde este şi în prezent. Participă împreună cu colegii săi la numeroase acţiuni de prevenire, la şedinţele locatarilor şi merge foarte des în şcolile slătinene.
Suntem prezenţi la orele de dirigenţie, le vorbim elevilor despre riscurile consumului de tutun şi alcool, dar îi învăţăm şi cum să se ferească de hoţi sau cum să spună nu violenţei ori drogurilor. Majoritatea tinerilor sunt captivaţi de ceea ce le spunem, înţeleg scopul acţiunilor pe care noi le desfăşurăm în şcoli, iar lucrul acesta nu face decât să ne bucure foarte mult. O altă straisfacţie a nostră este atunci când reuşim să aplanăm un conflict, iar cei care se ceartă sau se reclamă se împacă în cele din urmă”, mai spune Laura. 

Ţine cu Steaua Bucureşti

Deşi îşi iubeşte foarte mult meseria, tânăra recunoaşte că uneori munca de poliţist poate fi şi periculoasă. „Pe teren întâlneşti tot felul de oameni şi trebuie să fi foarte atent cum le vorbeşti. Sunt însă şi situaţii când, ca şi femeie poliţistă, ai un avantaj, pentru că faţă de bărbaţi, o femeie vorbeşte altfel, are mai multă răbdare”, a mărturisit Laura.
Tânăra poliţistă este pasionată de handbal şi de sportul-rege, echipa ei preferată fiind Steaua Bucureşti. „În liceu jucam foarte des handbal, acum însă nu mai am timp pentru acest sport. Nu ratez însă meciurile de fotbal ale echipei mele de suflet, cu care ţin încă in copilărie”, a încheiat Laura.   

Profil
Născută. 18 august 1982, la Alexandria
Studii. Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina
Familie. Căsătorită, are un copil

Ce-i place

"Îmi place să îmi petrec timpul liber cu familia, să mă plimb şi că călătoresc. Ador muntele, pentru că mă relaxez de fiecare dată când merg acolo".

Ce nu-i place

"Să fiu minţită. Prefer să ştiu adevărul, oricât de dur ar fi el. Nu îmi plac persoanele care nu sunt punctuale şi nici cele false, arogante, deşi ne întâlnim adesea cu ele în viaţa de zi cu zi".

Întrebări şi răspunsuri

Ce calităţi trebuie să aibă un bun poliţist?
"Să fie serios, hotărât şi mai ales onest, pentru că toate aceste lucruri îi fac pe oameni să aibă încredere în el. Dacă are toate aceste calităţi, atunci cu siguranţă este un bun poliţist".

Dintre meseria de dascăl şi cea de poliţist, care îţi place mai mult?
"Cea de poliţist, evident, de asta am şi ales-o. Chiar dacă presupune riscuri, îţi rezervă şi foarte multe satisfacţii. A fi poliţist, nu înseamnă dor să dai amenzi şi să aplanezi conflicte. Poţi da şi sfaturi, poţi deveni prietenul ceteăţeanului".

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite