Slatina: Nicolae Ginerică, inspectorul care cântă în cor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este unul dintre membrii fondatori ai Corului Millennium
Este unul dintre membrii fondatori ai Corului Millennium

S-a născut cu vocaţia, iar pasiunea şi talentul la muzică le-a moştenit de la părinţii săi care au cântat în cor. Este unul dintre membrii fondatori ai Corului Millennium.

Şi-a descoperit pasiunea pentru muzică mergând la biserică cu părinţii săi care au cântat în cor. Unchiul său, care era profesor de muzică a avut grijă ca Nicolae Ginerică să înveţe mai multe despre această ramură a artei. „De mic am mers la biserică alături de părinţii mei, care erau membrii ai corului bisericesc din comuna natală. Am avut şi un unchi care era profesor de muzică, şi pot spune că şi el mi-a insuflat pasiunea. Frecventând biserica şi ascultând coralele mixte am simţit că am vocaţie pentru muzica religioasă şi mi-am exprimat dorinţa de a cânta“, povesteşte bărbatul.
După zeci de ani, perioadă în care a cântat la strană, a început să cânte într-o formaţie de muzică cultă, la propunerae dirijorului. „În anul 1998 l-am cunoscut pe profesorul Alexandru Chirilă Stanciu în postura de dirijor al Corului Armonia al Catedralei Sfântu Gheorghe şi mi-a propus să cânt şi eu în cor“, explică Nicolae.

Se împarte între job şi hobby

De 10 ani cântă în Corul Millennium şi spune că este unul dintre membrii fondatori ai singurei formaţii de muzică cultă din Slatina. Nicolae Ginerică lucrează ca inspector la o firmă, dar asta nu îl împiedică să se ocupe şi de marea sa pasiune, muzica. În week-end-uri merge la repetiţii, la spectacole, dar nu se plânge, face ceea ce îi place. Este mulţumit atunci când sala de spectacole este plină de oameni care apreciază acest gen de muzică. Iubeşte muzica şi spune că o să cânte până când se va putea. Atâta timp cât calităţile muzicale şi pasiunea există nimic nu l-ar putea împiedica pe corist să facă ceea ce îi place.


Profil
NĂSCUT. 26 octombrie 1953, comuna Buda, judeţul Buzău
STUDII. Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova
FAMILIE. Căsătorit, are 3 copii şi 3 nepoţi

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce regret aveţi?
N.G.: Nu ştiu dacă e neapărat un regret dar nu-mi place că la Slatina nu există activitate culturală de muzică cultă organizată de forurile locale. Nu există filarmonică, orchestră simfonică, formaţii de muzică cultă deşi Slatina este capitală de judeţ. Stăm foarte prost la acest capitol, singura formaţie corală este Corul Millennium.

•• Cât contează pasiunea şi cât talentul în muzică?
N.G.: Părerea mea este că vocaţia primează. Pasiunea şi talentul sunt şi ele foarte importante. Pasiunea este importantă pentru că conteează foarte mult  să-ţi placă ceea ce faci şi să pui suflet, iar talentul nu se poate câştiga nici pin sute de ore de muncă: ori te naşti cu el, ori nu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite