Slatina: Nereguli sancţionate cu 42.000 lei, la Serviciul de Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a efectuat 52 de controale la furnizorii de servicii medicale în primul trimestru al lui 2011. De asemenea, au fost verificate şi patru persoane juridice sau fizice ai căror salariaţi beneficiază de concediu medical.

Neregulile constatate de echipa de control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt au fost sancţionate cu peste 40.000 lei. Instituţia a fost amendată pentru că s-au descoperit fişe de solicitare care nu erau completate corespunzător, iar în zilele de sâmbătă şi duminică nu eliberează reţete gratuite sau compensate, deşi are această obligaţie. „Cea mai mare sumă a fost imputată Serviciului Judeţean de Ambulanţă, respectiv 42.000 lei“, a spus Constanţa Coteaneanu, purtătoarea de cuvânt a CAS Olt.
Totodată, 27 de medici de familie, opt medici stomatologi şi 12 farmacii au primit vizita comisiei de control din cadrul CAS Olt în primele luni ale anului. Alte două controale au vizat asistenţa medicală de recuperare-reabilitare. Tuturor furnizorilor de servicii medicale depistaţi cu nereguli li s-a imputat peste 45.000 lei, din care s-au recuperat doar 1.400 lei până în prezent.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite