Slatina: Nereguli privind prevenirea incendiilor la Căsuţele de tip familial şi la Centrele de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de prevenire a incendiilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au făcut o serie controale la punctele de lucru, dar şi la fundaţiile ori ONG-urile private, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

În urma verificărilor au fost identificate 41 de nereguli de la legislaţia de apărare împotriva incendiilor, 5 dintre acestea fiind soluţionate pe timpul controalelor. “Cele mai importante nereguli identificate se referă la faptul că nu toate căile de evacuare sunt libere şi marcate cu indicatoare pentru iluminatul de siguranţă la evacuare, iar personalul ce deserveşte spaţiile unde se află persoane care nu se pot evacua singure este insuficient. Pentru neregulile constatate s-au aplicat doar avertismente”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Potrivit acestuia, pentru administratorii domeniului privat din această ramură de activitate, instruirea în domeniul apărării împotriva incendiilor a personalului angajat şi asigurarea stingătoarelor de incendiu nu reprezintă o preocupare foarte atentă.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite