Slatina: Nepoţii lui Bercea Mondial, internaţi în spital din cauza gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane din neamul lui Bercea Mondial sunt bolnave de gripă porcină. Bercea a scăpat de gripă pentru că s-a vaccinat şi nu a intrat în contact cu bolnavii.

Fratele şi nepoţii lui Bercea Mondial s-au îmbolnăvit de gripă porcină. Vasile Anghel, de 36 ani, fratele interlopului a fost primul diagnosticat cu gripă nouă. El a fost cel care le-a transmis virusul şi nepoţilor săi, care au ajuns rând pe rând la spital. „Bărbatul de 36 de ani din Drăgăneşti-Olt a fost inernat la spital în Craiova până pe 16 ianuarie şi a fost confirmat cu gripă nouă. Ulterior alte cinci persoane cu febră 37,8 grade, rinoree, tuse seacă şi cefalee s-au prezentat la Spitalul Municipal Caracal. Pacienţii au spus că bunicul lor a fost bolnav de gripă nouă. Şi ei au fost confirmaţi clinic cu gripa porcină“, a spus dr. Marinela Madan, director adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt. A şasea persoană din familia interlopului a ajuns ieri la spital cu aceleaşi simptome şi a rămas internată.

Nepoţii lui Bercea se simt bine


Pacienţii cu vârste cuprinse între 5 şi 21 ani sunt internaţi acum la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Caracal şi li se administrează tratament cu Tamiflu. „Sunt primele cazuri de copii bolnavi de gripă pe care le-am avut şi nu sunt probleme. Pacienţii se simt bine, sunt sub tratament şi din fericire pentru ei au venit la spital din timp şi nu au apărut alte complicaţii“, a spus Liviu Radu, director medical în cadrul Spitalului Municipal Caracal.
Contactat telefonic de reporterul Adevărul de Seară, interlopul Bercea Mondial a spus că el nu ştia că familia lui este bolnavă, dar că el şi-a luat toate măsurile de precauţie împotriva gripei porcine.
„Este vorba despre fratele meu şi de copiii şi nepoţii lui. Eu nu ştiu exact ce s-a întâmplat pentru că sunt plecat de pe 3 ianuarie la Bucureşti. Nici nu ştiam că sunt bolnavi. Chiar dacă nu cred eu în gripa asta porcină, m-am vaccinat încă de acum două luni pentru că vreau să mă păstrez“, a spus Sandu Anghel, alias Bercea Mondial.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite