Nepoata lui Bercea Mondial, care s-a înecat cu boabe de fasole, a fost pasată între spitale. Medicii nu au avut aparate să-i scoată fasolea din gât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Estela (foto stânga), mama Mercedesei şi nora lui Bercea Mondial, se interesează de starea fiicei sale.
Estela (foto stânga), mama Mercedesei şi nora lui Bercea Mondial, se interesează de starea fiicei sale.

Fetiţa, în vârstă de un an şi şapte luni, a fost transferată de la spitalul din Slatina la cel din Craiova, pentru că în judeţul Olt nu exsită un bronhoscop. Copilul putea muri în orice clipă asixiat. Acum este internat în Secţia de Reanimare din Bănie. Medicii spun că ar putea rămâne cu sechele.

Părinţii Mercedesei spun că fetiţa se juca prin bucătărie, ieri-dimineaţă, când a găsit boabele de fasole împrăştiate pe podea şi le-a înghiţit. În încăpere se mai afla doar mama micuţei, care pregătea mâncarea. „Amestecam o ciorbă de fasole şi fetiţa se învârtea prin spatele meu, lângă masă. Am scăpat-o din ochi doar o clipă, când am auzit un mic ţipăt. Am întors capul şi am văzut-o lângă punga cu fasole. Pe jos erau răsfirate multe boabe“, a povestit Estela (22 de ani), nora lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea  Mondial.

Estela (foto stânga), îngrijorată de soarta fetei sale.

Craiova


 „Se uitau la ea şi nu puteau face nimic“


Tânăra îşi aminteşte îngrozită că fiica ei începuse să se sufoce. „Buzele îi erau mov şi era aproape leşinată. Am strigat la cumnatu-meu, speriată, după care am pus mâna pe telefon şi am sunat la salvare, ca s-o scap cu zile. Bine că doctorii au venit repede. Altfel, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat cu îngeraşul meu“, a mai spus Estela. Mercedesa a fost transportată la Spitalul Judeţean din Slatina, însă medicii de aici au decis să o transfere la Craiova, pe motiv nu dispuneau de un bronhoscop pentru a putea extrage boabele de fasole cu care se înecase fetiţa.
Rudele copilei sunt revoltate de faptul că Mercedesa a fost trimisă de la un spital la altul. „Doctorii din Olt se uitau la ea şi nu puteau face nimic. Ziceau că nu au un aparat special, ca să îmi scape nepoţica. Dacă păţea ceva şi nu mai rezista până la Craiova, cine plătea pentru viaţa ei?“, a întrebat Laurenţiu Anghel (foto jos), fiul lui Bercea Mondial şi cumnatul Estelei.


Riscă să rămână cu sechele

Craiova


Medicii de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova spun că au reuşit cu greu să o salveze pe fetiţă, găsind un bob de fasole în gât şi unul din plămâni. „A fost un caz extrem de dificil, pentru că fetiţa a stat în hipoxie, creierul a fost parţial oxigenat, şi pentru că intervenţia nu a fost realizată imediat. Copilul este în continuare sub monitorizarea medicilor de la Reanimare şi, în funcţie de evoluţia stării ei, va fi externată. La acest moment nu putem preciza cu exactitate, însă este posibil să aibă probleme medicale şi pe viitor, cum ar fi o convulsie”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Nr. 1 din Craiova.
 
Rămâi pe slatina.adevarul.ro pentru a afla cum evoluează starea de sănătate a fetiţei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite