Slatina: Muzicienii slătineni, campioni la pian şi vioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre elevii Şcolii de Muzică de la Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina studiază pianul, iar ceilalţi doi vioara.

Studiază de la vârste fragede instrumentele muzicale şi la fiecare competiţie obţin rezultate remarcabile. Au apărut în paginile ziarului Adevărul de Seară şi şi-au spus povestea. Este vorba despre cei şase elevi ai Şcolii de Muzică de la Colegiul Nicolae Titulescu din Slatina, care au concurat cu zeci de muzicieni din Argeş, Dolj, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi la Olimpiada Naţională Şcolară de Interpretare Instrumentală, care s-a desfăşurat recent la Slatina. „A fost a patra olimpiadă la care am participat şi am obţinut premiul I. Am avut emoţii pentru că îmi doream să cânt cât mai bine“, a spus Oana Negrilă, elevă în clasa a VII-a la pian. Şi Răzvan a obţinut tot premiul I şi arată cu drag diploma primită. „Mi-a fost frică şi de ceilalţi concurenţi pentru că au fost foarte buni“, spune Răzvan Ionescu, elev în clasa a IV-a la pian. Dacă primii sunt obişnuiţi ai concursurilor, pentru Iulian aceasta a fost prima participare la o olimpiadă. „Am obţinut premiul II. Am fost foarte emoţionat dar am reuşit în cele din urmă să mă concentrez“, a spus Iulian Dobriţoiu, elev în clasa a III-a la pian.

„Ei nu au vacanţe“

Nu numai elevii care studiază pianul s-au remarcat la olimpiadă ci şi cei pasionaţi de „Regina instrumentelor“, aşa cum este denumită vioara. „Aceasta a fost a treia olimpiadă la care am participat şi am obţinut locul I. Am avut emoţii mai ales din cauza juriului“, spune Andreas Gârţoman, elev în clasa a V-a la vioară. Şi eleva Ana Dana, care studiază vioara s-a clasat pe locul II, iar Alexandra Nedeloiu, elevă în clasa a IV-a la pian a obţinut locul IV la olimpiadă. În spatele rezultatelor obţinute stau numeroase ore de muncă, iar profesorii ştiu asta cel mai bine. „Sunt elevi buni care au un program de studiu săptămânal. Ei nu au vacanţe, trebuie să exerseze tot timpul. Aceşti copii ştiu deja ce vor să facă în viaţă, iar cei mai mulţi dintre ei vor să meargă la un liceu de muzică“, a spus Lili Mustăţea, profesoară de pian.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite