Slatina: Moş Crăciun împarte seara daruri pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moşul a putut fi întâlnit în carne şi oase pe Bulevardul AI Cuza
Moşul a putut fi întâlnit în carne şi oase pe Bulevardul AI Cuza

Însoţit de poliţiştii comunitari, Moş Crăciun a sosit aseară în municipiu. Trăsura sa a colindat Bulevardul AI Cuza şi strada Ecaterina Teodoroiu. În fiecare seară până-n Ajun, Moşul îi va invita în trăsura sa pe copiii cuminţi şi le va oferi cadouri.

moş crăciun slatina

Cei mici au luat cu asalt trăsura moşului

Moş Crăciun şi-a luat viză de flotant şi s-a mutat până-n Ajun în Slatina. În fiecare seară, va ieşi pe străzile municipiului şi va împărţi daruri copiilor cuminţi. Cum nu a nins încă, şi-a adaptat mijlocul de transport, aşa că nu a venit cu sania trasă de reni, ci cu o trăsură trasă de un cal, cu număr de înmatriculare „Moş Crăciun 2010”. Pentru a nu fi atacat, este păzit de două echipaje de poliţişti comunitari. Deşi copiii mai mari au făcut coadă la trăsura moşului, numai cei mici au fost răsplătiţi cu daruri.

Poezii şi colinde pentru Moş
Fiecare micuţ a fost primit de Moş în trăsură. Cei mai curajoşi i-au spus acestuia poezii sau i-au cântat colinde şi, chiar dacă s-au încurcat de emoţie, moşul cel bun i-a răsplătit cu cadouri. „I-am cântat Moşului „Steaua sus răsare”, dar m-am încurcat. Nu s-a supărat pe mine, am primit o pungă de dulciuri şi portocale. I-am spus că i-am scris să-mi aducă un căţeluş- robot şi mi-a promis că va veni să-mi lase cadoul sub pom. Îl iubesc pe moşul! Am vrut să-l pup şi să-i ating barba, dar mi-a fost ruşine”, ne-a mărturisit Denisa Marin, de cinci ani.

moş crăciun

Copiii cuminţi au fost răsplătiţi cu dulciuri şi fructe

Pe cei pentru care nu a putut opri trăsura în trafic, moşul i-a salutat şi le-a transmis că va mai trece şi astă-seară.
„Continuăm surprizele pentru copii cu o paradă a lui Moş Crăciun. Trăsura acestuia va colinda prin oraş în fiecare seară până pe 24 decembrie, între orele 18.00- 20.00, copiii întâlniţi primind cadouri. Se vor împărţi o mie de pachete.”, declară city-managerul Minel Prina.
Valoarea cadourilor oferite de Primăria Slatina anul acesta copiilor este de 70.000 de lei.


INFO BOX
Cine este Moş Crăciun

Moş Crăciun a apărut în secolul al IX-lea, fiind o variantă mai nouă a Sfântului Nicolae. Tradiţia spune că moşul împarte daruri copiilor cuminţi în noaptea de Crăciun. Este îmbrăcat într-un costum roşu cu blăniţă albă pe margini, cizme negre şi o căciulă roşie şi are o barbă mare şi albă. În timpul anului construieşte jucării, ajutat de spiriduşi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite