Slatina: Moş Crăciun de la ALRO ignoră criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ALRO Slatina, Moş Crăciun va fi darnic, semn că uzina începe să-şi revină. foto: Simona Vârban
La ALRO Slatina, Moş Crăciun va fi darnic, semn că uzina începe să-şi revină. foto: Simona Vârban

Dacă anul trecut cele mai multe fabrici de pe platforma industrială anunţau concedieri, acum firmele mari oferă cadouri angajaţilor.

Deşi suntem în plină criză economică, fabricile mari din Slatina le oferă angajaţilor cadouri şi prime de sărbători, anul acesta. Moş Crăciun va fi mai bogat decât anul trecut, când a adus doar concedieri colective.
Cele mai mari prime se pregătesc pentru angajaţii combinatului de aluminiu ALRO. Aceştia vor primi tichete cadou de 150 de lei de la sindicat şi o primă în valoare de 75% din salariul brut din partea patronatului. Angajaţii spun că nici nu se aşteptau la un asemenea cadou. „Anul trecut stăteam cu frica şomajului, fabrica era într-o situaţie grea şi nici nu ne-am gândit la prime. Acum suntem mulţumiţi de ce am auzit că ne dau. E semn că lucrurile au început să meargă bine“, spune Florin Manole, electrician la ALRO.

Cadouri la TMK şi Altur

După ce anul trecut de sărbători angajaţii de la Altur au trăit cu frica disponibilizărilor şi nu au primit niciun ban, astăzi se vor duce acasă cu tichete cadou în valoare de 150 de lei. Nici fabrica de ţevi TMK Artrom nu îşi neglijează muncitorii de Crăciun şi Anul Nou. Le va da tichete cadou şi prime, ca şi anul trecut. „Tichetele cadou, în valoare de 70 de lei, din partea sindicatului, au fost oferite încă de săptămâna trecută. Conducerea s-a întâlnit într-o şedinţă şi urmează să stabilească şi valoarea primelor. Se vor acorda, probabil, câteva sute de lei pentru fiecare salariat, pentru că şi anul trecut angajaţii de la TMK au primit bani“, a spus Cristian Gheorghe, lider de sindicat la TMK Artrom.
Nici angajaţii de la Pirelli nu vor fi ocoliţi de Moş Crăciun. După ce anul trecut au primit doar cadouri simbolice, acum şi-au umplut buzunarele cu prime şi tichete cadou. „Ne-au dat bonuri de 480 de lei şi cadouri. Un coş plin cu bunătăţi. Dulciuri, cafea, şampanie, de toate. Nici nu ne aşteptam să ne dea atâtea cadouri, mai ales acum, pe criza asta. Sunt foarte mulţumit de ceea ce ni s-a oferit, mai ales că lucrez de puţin timp aici şi nu mă aşteptam la asemenea daruri“, a spus Mihai Voichin, angajat al fabricii.
Singurii care nu vor primi nici măcar o sacoşă cu dulciuri pentru copii sunt bugetarii. Pentru ei, sărbătorile de iarnă au adus doar zile de concediu fără plată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite