FOTOGALERIE: Reabilitarea zonei Cornişei-Spital din municipiul Slatina începe în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amânată cu o lună, demararea lucrărilor, în municipiul Slatina, pentru reabilitarea trotuarelor, spaţiilor verzi şi aleilor de acces de-a lungul străzii Cornişei – Spital şi, implicit, perimetrul încadrat de blocurile GA 1-GA 5, a fost stabilită pentru luna septembrie. Investiţia va fi realizată cu finanţare provenită în mare parte pe Programul Operaţional Regional.

Municipalitatea a fost nevoită să amâne deja o dată semnarea contractului după ce una dintre firmele participante la licitaţie a depus o contestaţie. Acum, după organizarea unei noi licitaţii, se aşteaptă doar începerea lucrărilor, ce ar urma să dureze, potrivit prevederilor contractuale, aproape zece luni.

“În această zonă au mai avut loc unele lucrări de modernizare în anii trecuţi, şi mă refer aici la reabilitarea spaţiilor verzi dintre blocurile turn GA 1 - GA 5, iar acum noi continuăm acest lucru, dar mult mai în detaliu. Vom reface infrastructura stradală, vom reabilita trotuarele pe aproape 900 mp, zona din spatele blocurilor din acest perimetru, inclusiv zona de pe strada Viorelelor de lângă Spitalul Judeţean Slatina, unde se află o cale de acces mai puţin folosită în cadrul spitalului. Teoretic, lucrarea ar trebui finalizată în zece luni, însă noi sperăm să dureze mai puţin”, a afirmat Minel Prina, viceprimar de Slatina.

„De mult ni s-a promis că vom avea şi noi trotuare şi locuri de parcare…”

Trecând la cifre, trebuie spus că în zona unde urmează a fi demarate lucrările vor fi amenajate locuri de parcare pe aproape 500 mp, se vor reabilita trotuare pe o lungime de 920 metri, în total urmând să fie modernizaţi circa 6.000 mp din această zonă.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, astfel că, din suma totală a proiectului de 3.481.249 RON (cca. 35 miliarde lei vechi, n.a.), finanţarea nerambursabilă reprezintă 2.575.852 lei, restul provine de la guvern şi primăria slătineană.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Locatarii zonei care se va transforma în curând într-un şantier par mulţumiţi că li se vor moderniza trotuarele şi se vor amenaja locuri de parcare.
“De mult ni s-a promis că vom avea şi noi trotuare şi locuri de parcare adevărate să nu mai fim nevoiţi să mergem prin apă sau să ne parcăm maşinile în noroi, cum am făcut până acum. Era nevoie să se facă ceva şi aici că doar este la intrarea în oraş, vede toată lumea”, a spus Doru Iancu.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite