VIDEO/ Minune la Voineasa - Olt: o familie a găsit o cruce într-un lemn, iar acum scoate apă fiartă din fântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce localnicii cred că e vorba despre o minune, reprezentanţii de la Garda de Mediu au ridicat probe din fântâna respectivă.

Familia Diţu, din comuna olteană Voineasa, trăieşte întâmplări ciudate, în ultima perioadă. După ce anul trecut, membrii familiei au găsit o cruce într-un lemn, acum au început să scoată din fântână apă la temperatură ridicată. “De o săptămână am observant că apa din fântână e caldă. Prima dată, n-am dat importanţă, am zis că poate mi se pare mie sau că e de la vremea de afară, că s-a încălzit. Dar, de două zile, apa a început să fiarbă în fântână. Uitaţi, ies aburi din ea, e numai bună de spălat. Nu ştim ce se întâmplă, poate e un izvor de apă caldă pe aici, pe undeva, sau e o putere dumnezeiască. Avem fântâna asta de 25 de ani, dar aşa ceva nu am mai păţit”, a spus Elena Diţu, proprietara locuinţei în curtea căreia se află fântâna.

image

Oamenii spun că apa e atât de fierbinte încât a topit furtunul de la pompă. “Din cauza temperaturii ridicate a apei, furtunul s-a încins şi s-a topit. Nu ne explicăm ce se întâmplă. Acum consumăm apă potabilă de la un izvor din apropiere şi tot de acolo luăm şi pentru păsări”, a spus Ştefan Diţu, soţul proprietarei locuinţei.

image

Elena Diţu spune că apa din fântâna sa e numai bună de spălat

Singura explicaţie – un izvor de apă termală

Localnicii cred că e vorba despre o minune. “Am 73 de ani, dar aşa ceva nu am mai văzut. Numai o minune poate face să se întâmple lucrul ăsta”, a spus Elisabeta Dumitrana, mama Elenei. Reprezentanţii de la Garda de Mediu au ridicat ieri probe din fântâna respectivă să vadă de unde vine apa fiartă. “Singura explicaţie posibilă ar fi un izvor de apă termală. Am prelevat probe care vor fi analizate de Laboratorul Agenţiei  de Protecţia Medicului, după care vom putea stabili dacă au intervenit modificări privind proprietăţile fizico-chimice ale apei”, a spus Felicia Cristea, comisar la Garda de Mediu Olt. Aceasta a testat ieri temperatura apei cu un termometru care a urcat până la 50 de grade Celsius.

image

Apa din fântână are 50 de grade Celsius

Constantin Costache, primarul comunei Voineasa spune că în zonă nu sunt conducte de gaze. “La noi în comună nu este şi nu a fost niciodată un izvor termal, conducte de gaze sau sonde. Iniţial am crezut că poate pompa a făcut scurtcircuit şi s-a încins apa, dar când am ajuns la faţa locului şi am văzut furtunul topit, m-am convins că nu e aşa. Cred că e un miracol”, a spus edilul din Voineasa.

image

Ion Dumitrana (stânga) şi primarul arată crucea găsită în lemn

În urmă cu un an, Ion Dumitrana, fratele Elenei Diţu, a găsit o cruce într-un lemn. Omul spune că descoperirea a făcut minuni şi că de atunci starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. “Am fost grav bolnav, am avut accident vascular, iar de când am găsit această cruce, mă simt mai bine. Am vorbit cu un preot şi a zis să o sfinţesc”, a spus bărbatul.

Primarul din comună s-a oferit să ia crucea la primărie, dar bărbatul care a găsit-o spune că nu o va da niciodată.  

INCREDIBIL/ O familie din comuna Voineasa scoate apă fiartă din fântână

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite