Slatina: Minorul care s-a dat drept poliţist are interdicţia de a părăsi localitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii l-au lăsat în libertate pe minorul care a lua bani de la un tânăr, căruia i-a promis că îl va băga la Şcoala de Poliţie.

Viorel Dinu, de 17 ani, din comuna Voineasa, judeţul Olt a fost prins de oamenii legii în urma unui flagrant. Potrivit datelor anchetei, băiatul s-a îmbrăcat într-o uniformă de poliţist, pe care o luase de la un fost agent de poliţie care s–a pensionat, şi s-a dat drept şeful de post din Voineasa. El i-a cerut lui Octavian Pătru, de 18 ani, din comuna Bârza, peste 700 de lei, promiţându-i că îl va ajuta să intre la Şcoala de Poliţie din Slatina. „Bunicul tânărului a aflat că nepotul său a fost păcălit şi a anunţat poliţia. A fost organizat un flagrant, iar minorul a fost prins în timp ce primea de la bunicul respectiv suma de 500 de lei pentru a înlesni accesul nepotului său la Şcoala de Poliţie. Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. Este cercetat pentru port ilegal ilegal de uniformă, uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune”, a spus procurorul Camelia Raicu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş.

Cercetat în libertate

Poliţiştii l-au prezentat ieri pe minor Judecătoriei Balş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Instanţa a decis cercetarea lui  în libertate. „Minorul va fi cercetat în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile. El riscă peste cinci ani de închisoare”, a spus Camelia Raicu.
Potrivit anchetatorilor, Viorel Dinu ar mai fi cerut bani şi de la alţi localnici, sub promisiunea că le va găsi un loc călduţ în Poliţie. „Nu ştiam de această situaţie. Am aflat de la bunicul tânărului din Bârza, care a venit la post şi l-a reclamat pe minor. Am anunţat colegii şi, împreună cu Parchetul, a fost organizat flagrantul. Minorul nu a mai creat probleme în comună şi nu a mai fost sancţionat”, a spus Fănel Niţu, şeful Poliţiei din Voineasa.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite